Rusya'dan Ermenistan'daki hava üssüne yeni uçak ve helikopter

Rusya'dan Ermenistan'daki hava üssüne yeni uçak ve helikopter

Rusya'nın, Türkiye’nin etrafındaki askeri yığınağını artırma planı çerçevesinde Ermenistan'daki Erebuni askeri hava üssüne, dördüncü nesil savaş uçağı çok amaçlı hafif MİG-29 ile Mİ-8 nakliye helikopterinin gönderileceği belirtildi.

Rusya'nın, Ermenistan'daki hava üssüne, savaş uçağı MİG-29 ile Mİ-8 helikopteri göndereceğini açıkladı. 

Askeri yığınak

Moskova Türkiye’nin etrafındaki askeri yığınağını artırmayı öngören bir planı yürürlüğe koydu. 2014’te Ukrayna’dan ilhak ettiği Kırım’a füze konuşlandıran, geçen eylül ayında Suriye’de Lazkiye yakınlarındaki Himeymim Hava Üssü’ne savaş uçakları, gelişmiş tanklar ve S-400 hava savunma sistemleri gönderen Rusya Aralık ayında da Ermenistan’a 14 helikopter göndermişti. 

Yeni hamle

Rusya Savunma Bakanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, bu yılın ikinci yarısında Ermenistan'daki Erebuni hava üssüne yeni nesil çok amaçlı hafif MİG-29 savaş uçakları ile bir adet Mİ-8 nakliye helikopterinin gönderileceği belirtildi.

İlk 1998'de görev aldı

Rusya'nın, 1995'te Ermenistan'da oluşturulan Erebuni askeri üssünde, MİG-29 savaş uçakları ilk olarak 1998 yılında görev yapmaya başlamıştı.

MOSKOVA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN