Rusya'dan IŞİD'e misket bombalı destek

Rusya'dan IŞİD'e misket bombalı destek

Rus savaş uçakları, Halep'in kuzeyinde IŞİD kuşatması altında bulunan Mare kasabasında muhaliflerin karargahına misket bombasıyla saldırdı. Mare, Türkiye'nin güvenli bölge oluşturmak istediği alanın içinde bulunuyor.

Rus Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçakları, Suriye'nin Halep vilayetinin kuzeyinde yer alan Mare kasabasında muhaliflerin karargahına misket bombalarıyla saldırdı. Türkiye'nin güvenli bölge oluşturmak istediği alanda yer alan Mare, aylardır büyük oranda IŞİD kuşatması altında bulunuyor.

Esad rejimi ve PYD, Rus uçaklarının desteğiyle Azez ve Cerablus arasındaki "Mare hattı" olarak bilinen bölgeyi ele geçirmek için bölgede yeni bir cephe açmıştı.

15-12/18/30169546.jpg
Mare, Türkiye'den muhaliflere yardım ulaştırılması için büyük önem taşıyor.

"Rus uçakları IŞİD yerine bizi vurdu''

Öte yandan Şehba Prees Yayın Yönetmeni Mamun Hatib, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rus savaş uçaklarının Halep'in kuzeyindeki Mare ilçesinin doğusunda bulunan muhaliflerin, terör örgütü IŞİD'le olan cephe hattına misket bombasıyla saldırdığını söyledi.

Hatib, ''Rus uçaklarının vurduğu muhaliflerin cephe hattı terör örgütü IŞİD militanlarının hattından sadece 500 metre uzaklıktaydı. Ruslar, IŞİD'e saldırmak yerine muhaliflere saldırdı. Rusya ve rejim IŞİD'le iş birliği içerisinde, eğer işbirliği olmamış olaydı Rus uçakları IŞİD'e ait karargahlara da saldırırdı'' diye konuştu.

Misket bombaları toplandı

Rusların Mare'de saldırdığı cephe hattındaki patlamamış misket bombalarının sivil savunma ekipleri ile Şam Cephesine (Cephet'ul Şamiyye) bağlı bomba uzmanlarınca toplandığını ifade eden Hatib, ''Ruslar Halep'in güneyinde muhaliflerin Esed güçleriyle kentin kuzeyinde ise muhalifleri terör örgütü IŞİD ile PYD güçleriyle olan cephe hatlarına sürekli saldırıyor'' ifadelerini kullandı.

Rusya Savunma Bakanlığı, 30 Eylül'de Suriye topraklarındaki terör örgütü IŞİD hedeflerine yönelik hava operasyonları başlattığını duyurmuştu. Ancak Rus uçakları daha çok Humus, Hama, İdlib ve Halep'te ılımlı muhaliflere ait karargah ve eğitim kamplarıyla, sivilleri hedef alıyor.

İdlib'de yerleşim yerine saldırı

Öte yandan Rus uçakları, İdlib'in güneybatısında muhaliflerin denetiminde olan Cesr eş Şuğur ilçesindeki sivil yerleşim yerine saldırdı.

Saldırıda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 16 sivilin yaşamını yitirdiğini ve 20 kişinin de yaralandığını ifade eden yetkililer, sivil savunma ekiplerinin saldırı bölgesinde yıkılan evlerin enkazından çok sayıda çocuk çıkarttığını, bazı ev ve iş yerlerinde de yangın çıktığını bildirdi.

İDLİB, HALEP/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN