Rusya, Suriye'de misket bombası kullandı

Rusya, Suriye'de misket bombası kullandı

Rus ordusu Suriye’nin Halep şehri yakınlarında ilk kez misket bombaları kullandı. Muhaliflerden edinilen bilgilere göre, Rus hava kuvvetleri pazar gününden bu yana tehlikeli misket bombaları ile El-Kaide kamplarına saldırıyor.

Suriye'nin Halep kentinde Rus ordusu tarafından gerçekleştirilen hava saldırısı esnasında uluslararası hukuka göre yasak olan misket bombaları kullanıldığı bildirildi. Muhaliflerden edinilen bilgilere göre, Rus ordusu pazar gününden bu yana El-Kaide kamplarına misket bombalı saldırı düzenliyor.

Misket bombası ilk kez kullanıldı

Yasaklanan misket bombalarının dört senelik Suriye İç Savaşı boyunca bugüne kadar hiç kullanılmadığını dile getiren silah uzmanı Eliot Higgins, SPBE-D tipi misket bombalarının Suriye'de ilk defa kullanıldığını dile getirdi.

15-10/07/ekran-resmi-2015-10-07-114004.png

Rus ordusu hava saldırısı esnasında yasaklanan misket bombaları kullandı.

Muhalifler dört ayrı bölgede saldırıya uğradı

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün yaptığı açıklamada, muhaliflerin dört ayrı koldan saldırıya uğradığı belirtildi. İdlib ve Hama kentlerine de yoğun hava saldırısı düzenleyen ordunun, 1990 yılına ait misket bombaları kullandığı ortaya çıktı.

15-10/07/ekran-resmi-2015-10-07-112335.png

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN