'Rusya ve Fransa, Suriye'de fosfor bombası kullandı' iddiası

'Rusya ve Fransa, Suriye'de fosfor bombası kullandı' iddiası

"Raqqa is Being Slaughtered Silently" (Rakka Sessizce Katlediliyor) adlı aktivist grup, Rusya ve Fransa'ya bağlı savaş uçaklarının, IŞİD'in sözde başkenti Rakka'da beyaz fosfor bombası kullandığını iddia etti.

Rusya ve Fransa'ya ait uçakların, Suriye'de IŞİD'in sözde başkenti Rakka'ya yönelik düzenledikleri hava saldırılarında uluslararası anlaşmalarla yasaklanan beyaz fosfor bombası kullandıkları öne sürüldü.

İddia, Rakka'da bulunan IŞİD karşıtlarından oluşan ve "yurttaş gazeteciliği" faaliyetleri yürüterek IŞİD yönetiminde yaşamanın nasıl olduğunu dünyaya göstermeye çalışan "Raqqa is Being Slaughtered Silently" (Rakka Sessizce Katlediliyor) adlı gruptan geldi.

Rakka'ya yönelik saldırılarda daha önceden de kimyasal silah kullanıldığını öne süren gruptan yapılan son açıklamada "Rakka bugün de fosfor bombalarıyla vuruldu" ifadesi yer aldı. RBSS, koalisyon ve Rus uçaklarının IŞİD'e yönelik saldırılarında hayatını kaybeden sivillerin de kaydını tutuyor.

Misket bombası da kullanmışlardı

Rusya’nın Suriye'de hava saldırılarına başladığı 30 Eylül’den bu yana hedef gözetmeden düzenlediği saldırılarda çok sayıda sivil yaşamını yitirdi. Rus uçaklarının daha önce de misket bombası kullandığı ortaya çıkmıştı.

Rakka, son günlerde Rus ve Fransız uçakları tarafından bombalanıyor. Rakka’ya fosfor bombaları atan uçakların Fransız Hava Kuvvetlerine ait olma ihtimali de göz ardı edilmiyor.

Napalm bombasından daha kötü

Beyaz fosfor bombasından çıkan dumanı soluyan kişilerin ciğerlerinde ani yaraların oluştuğu ve boğulduğu biliniyor. Fosfor dumanını soluyanların iç organlarında yanma ve deriye doğru ilerleyen bir reaksiyon başlıyor.

Uzmanlar fosfor bombasının etkilerinin Nepalm bombasından daha kötü olduğunu belirtiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN