Rusya'nın sunduğu Halep taslağı veto edildi | Son dakika haberleri

Rusya'nın sunduğu Halep taslağı veto edildi | Son dakika haberleri

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vitaliy Çurkin, Moskova'nın Halep'teki ılımlı muhaliflerin teröristlerden soyutlanmasını öngören taslağının veto edildiğini söyledi.

Rusya'nın Halep'teki ılımlı muhaliflerin teröristlerden soyutlanmasını öngören  BM Güvenlik Konseyi'ne sunduğu taslak veto edildi.

Çurkin, Halep'te 8 saatlik insani molayı ve ılımlı muhaliflerin teröristlerden soyutlanmasını öngören tasarının ABD, İngiltere, Fransa ve Ukrayna'nın oylarıyla reddedildiğini belirtti.

Çurkin şu ifadeleri kullandı:

"Bazı arkadaşlarımız gerçek yüzlerini bir kez daha gösterdi. BM Güvenlik Konseyi'nin üç daimi üyesi ve Ukrayna onlara katıldı. Beklediğimiz gibi tasarıyı reddettiler. Ne istediklerini bilmiyorlar ve onları memnun etmek imkansız" diyen Rus diplomat, tasarının neden veto edildiği konusunda hiçbir fikri olmadığını kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN