Rusya'nın 'Türkiye ile IŞİD ticareti' dediği görüntüler çürütüldü

Rusya'nın 'Türkiye ile IŞİD ticareti' dediği görüntüler çürütüldü

Alman Der Spiegel dergisi, Rusya'nın "Türkiye'nin IŞİD'le petrol ticareti"nin kanıtı olarak sunduğu uydu görüntülerinin Kuzey Irak'ta çekildiğini ortaya çıkardı.

Alman Der Spiegel dergisi, Rus hükümet yetkililerinin "Türkiye'nin IŞİD'le petrol ticareti yaptığı" iddialarına kanıt olarak sunduğu uydu görüntülerini incelediği bir haber yayımladı. Derginin internet sitesi üzerinden yayımlanan haberde, Rusya'nın Türkiye'nin Suriye sınırında çekilmiş gibi gösterdiği uydu fotoğraflarının aslında Kuzey Irak'taki Zaho bölgesine ait olduğu ortaya kondu.

Görüntüler Irak'tan

Zaho bölgesi Irak Kürt Bölgesel Yönetimi içinde bulunuyor ve Türkiye'nin IKBY ile petrol ticareti yaptığı zaten gizlenmiyor ve dünya kamuoyu tarafından biliniyor. Rusya ise Türkiye'nin Kürt yönetimi ile yaptığı petrol ticaretini IŞİD'le yapılmış gibi göstermeye çalışıyor.

15-12/04/-nsdn3idkle-4vcbjzsppmq.jpg
Rusya'nın Türkiye-Suriye sınırından olduğunu iddia ettiği görüntüler.

Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinden sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Türkiye'nin IŞİD'in petrol kaçakçılığının içinde aktif olarak yer aldığını iddia etmiş, Savunma Bakan Yardımcısı Anatoli Antonov düzenlediği basın toplantısında bu ticaretin kanıtı olarak bazı uydu görüntülerini sunmuştu.

Rusya Esad'ın IŞİD'le ticaretini görmüyor

Öte yandan Türkiye'yi IŞİD ile petrol ticareti yapmakla suçlayan Rusya, kendi desteklediği Esad'ın örgütle olan ilişkisini görmüyor. Esad yönetiminin IŞİD'le petrol, doğalgaz ve silah alanlarındaki işbirliği daha önce araştırmacı gazeteciler tarafından ortaya çıkarılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN