İran'dan Rusya'ya iftira desteği: Türkiye IŞİD'le petrol ticareti yapıyor

İran'dan Rusya'ya iftira desteği: Türkiye IŞİD'le petrol ticareti yapıyor

İran, Suriye'de görev yapan askerlerinin, Türkiye ile IŞİD arasındaki petrol ticaretini kanıtlayan görüntülere sahip olduğunu iddia etti.

Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından Rusya'nın Türkiye'ye yönelik "IŞİD'le petrol ticareti" iftirasına İran'dan destek geldi.

İran Nizamın Maslahatını Teşhis Kurumu Sekreteri Muhsin Rızai, "IŞİD'in Türkiye'ye petrol sattığını kanıtlayan belgelerimiz var" dedi. Basın mensuplarının Türkiye'nin sözkonusu iddiaları kabul etmediğini hatırlatması üzerine Rızai, "Türk hükümeti bu ticaretten haberdar değilse onlara gerekli bilgi ve belgeleri sunmaya hazırız" dedi. Rızai, Suriye'deki İranlı askeri yetkililerin IŞİD'in Türkiye'ye petrol taşıyan kamyonlarının güzergahlarını görüntülediklerini iddia etti.

IŞİD dediler Irak çıktı

Rusya, Türkiye ile yaşadığı "uçak krizi"nden sonra IŞİD'in Türkiye ile ortak petrol ticareti yaptığı iddia etmişti. Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoli Antonov, düzenlediği basın toplantısında iddialarını kanıtladığını öne sürdüğü uydu görüntülerini yayımlamış, fakat sözkonusu görüntülerin, IŞİD'le değil Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile yapılan petrol ticaretini gösterdiği ortaya çıkmıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı ise Rusya'nın iddialarının doğru olması halinde Suriye'den Türkiye'ye her gün bin kamyonun geçiş yapması gerektiğini, böyle bir durumun ise sözkonusu olmadığını kaydetmişti. Bakanlık, Türkiye sayesinde IŞİD'in petrol kaçakçılığına darbe vurulduğunu ifade etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN