Sadece Türkiye için üretildi Körfez’den de talep var

Sadece Türkiye için üretildi Körfez’den de talep var

Honda Civic’in merakla beklenen turbo benzinli motoru RS seçeneğiyle kullanıcılarla buluştu. Markanın Başkan Yardımcısı Sümer, “Yeni Civic RS sadece Türkiye için Gebze’den yola çıktı. Ama Körfez ülkelerinden de yoğun talep var” dedi.

Geçen yıl Türkiye’den yola çıkan 10’uncu nesil Honda Civic Sedan, yeni motor seçeneğine kavuştu. Tamamen markanın Şekerpınar’daki tesislerinde üretilen yeni sedan model, hem Avrupa hem de Türkiye’de rekorlara doğru gidiyor. Honda Türkiye Başkan Yardımcısı İsmail Sümer, “2017’de Türkiye’de toplam pazarın yüzde 10-15 düşmesi öngörülmesine rağmen biz Honda olarak kendimize yüzde 25 büyüme hedefi koyduk” dedi. Sümer, “2015’te 16 bin 200 adet olan toplam satışımızı, yeni modelin olumlu etkisiyle 2016’da yüzde 20.5 artırarak 20 bin 500 adede yükselttik. Bu sıçrama Türkiye’yi Avrupa bölgesinde en fazla büyüyen ülke yaparken Almanya’yı geçerek İngiltere’den sonra en büyük pazar haline de getirdi” diye konuştu.

Gebze’deki yıllık Civic sedan üretiminin 35 bin adede çıkarılacağını, Afrika ve Körfez ülkelerine de ihracata geçileceğini belirten Sümer, “2017 ekim ayında çift vardiyaya geçiyoruz. Üretimin yaklaşık yüzde 55’i ihraç olacak” açıklamasını yaptı. Çift vardiya ile birlikte istihdamı 950’den 1350 çıkaracaklarını aktaran Sümer, 2018’de dizel motorla birlikte satışların hız kazanacağını vurguladı. Sümer, bu yıl sonuna kadar hedeflerinin 1800 adet Civic RS satışı gerçekleştirmek olduğunu sözlerine ekledi.

Yeni Civic RS, 109 bin 900 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Uzun zamandır beklenen yeni 1.5 litrelik VTEC turbo benzinli motor 182 beygir güç üretiyor. 7 kademeli CVT şanzıman ile sunulan spor model, 220 Nm’lik torka sahip. 0’dan 100 kilometre hıza 8.1 saniyede ulaşan sedan model, 100 kilometrede ortalama 6 litrelik tüketim gerçekleştiriyor. Bu değerlerle araç klasik versiyondan daha az tüketim gerçekleştiriyor. Yeni Civic RS; solid Rally Red (kırmızı), pearlescent White Orchid (beyaz) ve Crystal Black (siyah) olmak üzere üç farklı gövde rengiyle satışa sunuluyor. İstanbul’daki lansmanında kullanma fırsatı yakaladığımız yeni Civic RS, baz modelden ufak ayrıntılarla ayrılıyor.

İLK SÜRÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRDİK

Yeni turbo benzinli ünite alt devirlerde bile sürekli ivmelenmeye çalışıyor ve yol tutuş konusunda da iyileştirmeler gerçekleştirilmiş. Net direksiyon tepkileri sert hareketlere duyarlı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN