Tekerlekli zeka Honda NeuV

Tekerlekli zeka Honda NeuV

CES 2017 kapsamında tanıtılan konsept otomobil Honda NeuV, geleceğe göz kırpan çarpıcı tasarım ve teknolojinin birleşimi.

Japon otomobil üreticisi Honda, her yıl ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen CES teknoloji fuarlarının olmazsa olmaz markalarından biri. Her ne kadar otomobil üreticisi olarak bilinse de, vizyonunda güçlü bir ‘gelecek’ bakış açısı olan, son derece inovatif fikirlerin buluştuğu şirketlerden. 8 Ocak 2017’de sona eren CES 2017’de tanıtılan Honda NeuV, bu noktada önem taşıyan örnekler arasında.

Akıllı otomobil konseptine uygun bir model olan NeuV, sadece belirlenen bir rota dahilinde kendi kendine gitmekle kalmıyor, aynı zamanda sizi memnun etmeyi de biliyor.

17-01/10/honda_to_showcase_-cooperative_mobility_ecosystem-_at_2017_consu.jpg

Geniş pano ekranında emoji benzeri bir yüzle sizi karşılıyor; çok sevdiğiniz kahve dükkanını kaçırmak üzere misiniz, bunu size hatırlatıyor, kalp atışınızı takip edip gergin olduğunuz anlarda veya yüzünüzdeki minikler artık sinirli olduğunuzu ele verdiğinde bunu anlıyor, size eğlenceli önerilerde bulunuyor.

17-01/10/img_4942.jpg

Zorlu, patikalı bir yola mı girmek istiyorsunuz, bunu siz seçtiniz ama NeuV, burda da devreye giriyor ve size bunu hatırlatıyor. Yolun iyi olmadığını söylüyor. Devam etmek istediğinizde bu kez de aracın dinamiklerini kolay moda alarak hızını düşürüyor.

Elektrikli dört yolcu kapasiteli araç, kompakt tasarımıyla da dikkat çekiyor. Kapıları dönerek açılıyor, kendi kendine yaptığı birçok işlem var. Tüm bunların yanında size sadece arkanıza yaslanmak kalıyor.

Honda söz konusu modelin ‘konsept’ olduğunu vurguluyor, seri üretime geçilmesi için ne kadar sürenin gerektiği ya da böyle bir kararın verilip verilmediği ise henüz bilinmiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN