Canan Karatay önermişti, bilim insanları da onayladı! Günde 5 adet tüketen o hastalıkları unutuyor

Canan Karatay önermişti, bilim insanları da onayladı! Günde 5 adet tüketen o hastalıkları unutuyor

Sağlıklı beslenme üzerine yapılan son araştırmalarda Canan Karatay'ın yıllardır önerdiği besinin faydası kanıtlandı. Her gün beslenmesine bunu ekleyen o hastalıklardan kurtuluyor. Özellikle kalp sağlığında önemli rol oynuyor...

Son zamanlarda daha çok insanın ilgi gösterdiği sağlıklı beslenme konusunda araştırmalar son hızda devam ediyor. Sağlıklı beslenme üzerine yapılan araştırmalarla elde edilen sonuçlar, yıllardır hayatımızda olan birçok sebze ve meyvenin değerinin fark edilmediğini gösteriyor.

Beslenme uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'ın ekmek yerine ceviz tüketilmesi önerisi, yapılan bilimsel araştırmalarla desteklendi. Cevizin sağlık üzerindeki olumlu etkileri, beslenme uzmanları tarafından da sıkça vurgulanıyor. İçerdiği doymamış yağ asitleri, antioksidanlar, protein, lif ve birçok vitamin ve mineral ile ceviz, besleyici yönleriyle öne çıkıyor.

Cevizin faydaları nelerdir, günde en fazla kaç ceviz yemeliyiz? Ceviz hangi hastalıklara iyi gelir, insan vücuduna ne faydası var? - Sağlık Haberleri

KALP-DAMAR HASTALIKLARININ RİSKİNİ AZALTIYOR

Uzmanlar, özellikle kalp sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunan cevizin, kan lipid profili üzerinde olumlu etkiler göstererek kalp-damar hastalıklarının riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini belirtmektedirler. Ayrıca ceviz, antioksidan özellikleri sayesinde vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı koruyabilir.

Yapılan araştırmalar sonucunda cevizin kilo kontrolünde önemli rolü olduğu belirlendi. Tokluk hissi vermesiyle metabolizmayı hızlandıran ceviz diyet listelerinin olmazsa olmazları arasında yer alıyor.

4 SAATTE ETKİ EDİYOR

Araştırmada insanlar bir avuç ceviz yedikten 4 saat sonra, kan damarlarının esnekliğinde ve kolesterol seviyelerinde iyi kan akışına yardımcı olacak düzeyde bir gelişme kaydedildi. Düzenli olarak ceviz yemek ya da ceviz yağı içmek, riski yüksek oranda düşürüyor ve sizi kalp krizine karşı düzenli olarak koruyor. Cevizin ve ceviz yağının kalbe faydalarını ortaya koyan araştırmanın sonucu; bunların düzenli tüketiminin bizi kardiyovasküler hastalıklardan koruduğu yönündeydi.

Ceviz yağının özellikle kan damarlarını hizalayan ve damarların esnekliğinde önemli bir rol oynayan endotelyal hücrelerin sağlamlığı için çok faydalı olduğu belirtildi. Omega 3 (alfa-linolenik asit) açısından en zengin ağaç yemişi olan ceviz, yüksek Omega 3 alımının kalp-damar hastalıkları riskini azalttığı kanıtlanmıştır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN