Sosyal medyayı sallayan biberiye suyu nasıl yapılır? Faydasıyla meşhur oldu: Bebek saçlarını bile hapaz hapaz uzatıyor

Sosyal medyayı sallayan biberiye suyu nasıl yapılır? Faydasıyla meşhur oldu: Bebek saçlarını bile hapaz hapaz uzatıyor

Son zamanlarda sosyal medyada oldukça ünlü olan biberiye suyu faydalarıyla resmen dillere destan oldu. Özellikle saç sağlığına iyi geldiği öğrenilen bu suyun bebek saçlarını bile avuç avuç çıkardığı öğrenildi. Peki biberiye suyu nasıl yapılır? Faydaları nelerdir? İşte detaylar…

Genellikle Akdeniz mutfağında kullanılan biberiye suyu yüzyıllardır geleneksel tıbbın kullandığı aromatik ve şifalı bir bitkidir. Biberiye suyunun içerisinde bulunan vitamin ve mineraller, antioksidan var ve karnosik asit insan sağlığına birçok fayda sağlıyor. Özellikle saç dökülmesini önleyen bu suyun düzenli tüketimi saç tellerinin daha kalın ve güçlü bir hale gelmesine yardımcı oluyor.

yeni-proje-8-006.jpg

BİBERİYE SUYUNUN FAYDALARI

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DESTEKLİYOR

Biberiye suyu içerisinde bulunan vitaminler sayesinde sindirim sistemini rahatlatmaya yardımcı olur. Bu sayede hazımsızlık, şişkinlik ve gaz gibi mide problemlerini hafifletir. Öte yandan biberiye suyu iştah açarken mide bulantısını da yatıştırır.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ İÇİN BİRE BİR

Biberiye suyunda bol miktarda antioksidan ve C vitamini bulunmaktadır. Bu özellikleri sayesinde bağışıklık sistemine kuvvetlendirir iken vücudu enfeksiyonlara karşı koruma altına alır. Öte yandan özellikle kış aylarında sıklıkla rastlanılan soğuk algınlığı ve grip semptomlarının hafifletilmesinde kullanılır.

yeni-proje-9-004.jpg

BEYİN SAĞLIĞINI DESTEKLER

Biberiye suyunun içerisinde bulunan antioksidanlar ve karnosik asit, akşan beyin hücrelerini oksidatif hasardan koruyarak hafıza fonksiyonlarına destek sağlar. Bu sayede biberiye suyunu düzenli tüketen kişilerde hafıza kaybı önlenir ve konsantrasyon yeteneği geliştirilir.

CİLT VE SAÇ SAĞLIĞI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Saç dökülmesi için oldukça önemli bir yere sahip olan biberiye suyu dökülmeyi önlemenin yanı sıra saçların büyümesine de yardımcı olur. Ayrıca kepeğe ve kaşıntıya karşıda şifalı bir yanı vardır. Tüm bunların yanı sıra biberiye suyunda bulunan antioksidanlar ve anti inflamatuar cilt hücrelerini oksidatif hasardan koruyarak cildin yaşlanmasını geciktirir. Bununla sınırlı kalmayarak akne ve egzama gibi cilt problemlerini tedavi etmek için de kullanılır.

yeni-proje-10-003.jpg

BİBERİYE SUYU NASIL KULLANILIR?

Biberiye suyunu şu şekillerde kullanabilirsiniz:

  • Biberiye suyunu yapmak için taze biberiye yapraklarını kullanmanız yeterlidir. Bu yaprakları suda kaynatarak ya da buharla damıtarak biberiye suyunu elde edebilirsiniz.
  • Yeteri miktarda fayda alabilmek için günde 12 fincan biberiye suyu içebilirsiniz.
  • Cilt sağlığı için biberiye suyunu tonik olarak cilde uygulayabilirsiniz.
  • Ayrıca biberiye suyunu saçlarınızda durulama amacıyla rahatlıkla kullanabilirsiniz.

BİBERİYE SUYUNUN SAÇA FAYDALARI NELERDİR?

Biberiye suyu saç sağlığı için oldukça önemli bir bitkidir. İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller saç sağlığını desteklerken şunlara iyi gelir:

  • Saç dökülmesini önler
  • Saç büyüme hızını artırır
  • Kepeği giderir
  • Saçlara parlaklık kazandırır
  • Saçları yumuşatır

yeni-proje-11-002.jpg

BİBERİYE SUYU SAÇA NASIL UYGULANIR?

Biberiye suyunu saçınıza farklı şekillerde uygulayabilirsiniz. Lakin bu uygulamaları yapmadan önce dikkat etmeniz gereken bazı konular var. Eğer ki biberiye karşı bir alerjiniz varsa bu yöntemleri uygulamadan önce kesinlikle doktorunuza danışmalısınız. Bunların yanı sıra biberiye suyunu cildinize uyguladıktan sonra kesinlikle güneş ışığına maruz kalmamalısınız aksi takdirde cildinizde lekeler oluşabilir. Ayrıca hamile ya da emziren kadınlar biberiye suyunu kullanmadan önce doktorlarına danışmalıdır.

yeni-proje-13.jpg

Biberiye suyunu saça şu şekillerde uygulayabilirsiniz:

  • Maske: birkaç dal biberiye yaprağını kaynatarak soğuttuktan sonra buradan elde ettiğiniz suyu saçlarınıza ve saç derinize masaj yaparak uygulayın. Bu suyu 20 dakika kadar saçınızda beklettikten sonra durulayın.
  • Su ile durulama: saçlarınızı şampuanıyla yıkadıktan sonra biberiye suyu ile durulama işlemi yapabilirsiniz. Bu işlem saçlarınıza parlaklık ve canlılık kazandırır.
  • Biberiye yağı: aktarlardan kolaylıkla temin edebileceğiniz biberiye yağını saç denizi birkaç damla damlatarak masaj yapıp uygulayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN