Sahte ilaç her yıl yüzlerce kişiyi hasta ediyor

Sahte ilaç her yıl yüzlerce kişiyi hasta ediyor

Sağlık Bakanı Recep Akdağ vatandaşları, ciddi sağlık sorunlarına yol açan sahte ilaçlar ve genellikle internet ortamında faaliyet gösteren sahte ilaç satıcılarına karşı uyardı.

Dünya Eczacılar Günü dolayısıyla, Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde düzenlenen törenle konuşan Bakan Akdağ “İnsanımızın büyük bir kısmının aşırı kilolu olduğu bir toplumda buna hareketsizlik eşlik ediyorsa, buna sigara eşlik ediyorsa inanın halimiz duman. Bu mesele ile önümüzdeki ikinci dönemde ciddi bir mücadele içine gireceğiz” dedi.

Bütün hazırlıklarımızı yaptık” dedi. Türkiye’de oluşturulan eczacılık sisteminin de dünyanın birçok ülkesinde olmadığını belirten Bakan Akdağ, internette satılan ilaçlara karşı da vatandaşlara önemli tavsiyelerde bulundu: “Aman ne olur internette bilmem hangi uydu televizyonundan tavsiye ile ilaç kullanmaya çalışmayın. Müracaat ederek kapattırdığımız binlerle ifade edilen internet sitesi var. Şarlatanların pazarlamalarına inanmayın. Bu nedenle her yıl yüzlerce kişi karaciğer yetmezliğine yakalanıyor. Ama vatandaşın kendisinin uyanık olması lazım. Mücadelemizi sürdürüyoruz ama biz her ne kadar mücadele etsek, kapıdan kovsak, bacadan pencereden giriyorlar. İnternet dünyasına, uydu yayını yapan televizyonlara hakim olmak zor.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN