Salih Müslim Elysee Sarayı’nda

Salih Müslim Elysee Sarayı’nda

ABD ve Rus askerlerinin PYD’lilerle kol kola fotoğraflarına Ankara’nın sert tepkisinin ardından bir can sıkan kare de Paris’ten geldi. Koltuğunu Macron’a devretmeye hazırlanan Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, terör örgütünün lideri Salih Müslim’i Elysee Sarayı’nda ağırladı.

Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’nin lideri Salih Müslim, Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile bir araya geldiTerör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’nin lideri Salih Müslim, Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile bir araya geldi. Hollande, Müslim’i Elysee Sarayı’nda ağırladı. Yapılan görüşmede Kuzey Suriye’de yaşanan gelişmelerin ve PYD-Fransa ilişkilerinin ele alındığı kaydedildi. Görüşmenin, Hollande’ın görevdeki son günlerinde gelmesi dikkat çekti.

17-05/10/aaa.jpg

Fransa’da pazar günü yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini Emmanuel Macron’un kazanmasının ardından, 14 Mayıs’ta devir teslim töreni gerçekleştirilecek. Hollande, iki yıl önce de PYD’nin eşbaşkanı Asya Abdullah ve kadın silahlı gücü YPJ’nin lideri Nesrin Abdullah’ı elysee Sarayı’nda ağırlamıştı. Suriye’nin kuzeyinde PYD kontrolünde bulunan bölgelerde özel kuvvetlerini bulunduran Fransa, örgüte IŞİD’le mücadele adı altında destek veriyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN