Salvini: “Aylan’ın gerçek katili İtalya ve Avrupa’dır”

Salvini: “Aylan’ın gerçek 
katili İtalya ve Avrupa’dır”

İtalya’da aşırı sağcı parti Kuzey Ligi’nin lideri Matteo Salvini, cansız bedeni Bodrum’da sahile vuran 3 yaşındaki Suriyeli Aylan’ın gerçek katilinin İtalya ve Avrupa olduğunu öne sürdü.

Göçmen karşıtlığıyla bilinen ve politikasını ülkenin kuzeyinin ayrılması üzerine kuran Matteo Salvini, son günlerde mülteci dramının artması üzerine sert açıklamalar yaptı.

Avrupa IŞİD'in suç ortağıdır

''Gözyaşı ve öfke. Bir çocuk, dünyanın ilgisiz kaldığı bir savaştan kaçıyor. Avrupa Birliği (AB) ve İtalya, Suriye hükümetine ambargo uyguluyor ve onlar IŞİD katliamının suç ortağıdır'' diyen Salvini, “O çocuk, bir NATO ve ABD müttefiki olan, bazılarının Avrupa’ya girmesini istediği Türkiye üzerinden kaçmaya çalışıyordu. Bu çocuğun fotoğrafları, iyi taklidi yapan, ancak gerçek birer katil olanların vicdanını uyandırmalı” diye konuştu.

IŞİD terör örgütüne 'hayvan' benzetmesi 

İtalya ve Avrupa’nın, Alyan’ın gerçek katili olduğunu dile getiren Salvini, “Uluslararası toplum, IŞİD hayvanını bombalayarak yok etmelidir” dedi.

''IŞİD hayvanı bombalanmalıdır''

Suriye’de insani koridorlar oluşturulması gerektiğini dile getiren Salvini, “Orada bir savaş var ve ülkenin yüzde 40’ı hilafetin (IŞİD) kontrolü altında. Bu nedenle o hayvanlar bombalanmalıdır” ifadelerini kullandı.

''Mültecileri petrol platformlarına gönderelim''

Salvini daha önce yaptığı bir açıklamada ise, İtalya’ya gelmek isteyen mültecilerin, petrol ve doğalgaz firması ENİ’nin deniz üzerindeki petrol platformlarına gönderilmesini önermişti. Salvini, sığınma talepleri sonuçlanana kadar mültecilerin bu platformlarda tutulmasının iyi bir fikir olduğunu, böylece İtalyan toplumunda bir infial olmayacağını öne sürmüştü.

İtalya hükümetine, sınırlı sayıda mülteci kabul etmesi çağrısında bulunan lider, “Bunlar da bizim kültürümüze ayak uydurabilecek Hristiyanlık dininden seçilmelidir” de demişti.

İTALYA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN