Şampiyonluk son 3 maça bağlı

Şampiyonluk son 3 maça bağlı

Ligde geride kalan 11 hafta sonunda 'Galatasaray şampiyon oldu' algısı oluştuğuna dikkat çeken Sarı-Kırmızıların hocası Igor Tudor, bu durumdan rahatsız olduğunu söyledi ve ekledi: "Nisan ve Mayıs aylarındaki son maçlar ligin kaderini belirleyecek. Ligi şampiyon tamamlayalım, ben büyük maçları kaybetmeye dahi hazırım."

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, beIN SPORTS'ta Final programı sunucusu Şansal Büyüka'ya çok özel açıklamalarda bulundu. Futbolcuya dayalı düzenin değişmesinin kendi aldığı bir karar olduğunu belirten Tudor, "Geçtiğimiz 2 sezonda başarısız giden bir takım vardı. Önemli bir değişiklik yapılması gerekiyordu. Bana bu şans verildi ve bu şekilde gerçekleşti bu değişiklik" dedi. Sistemlere ve numaralara inanmadığının altını çizen Igor Tudor, "4-4-2, 3-5-2 bunların anlamı nedir? Hangisi defansif, hangisi ofansif? Birçok kişi 4-4-2 daha ofansif diyecektir. Benim anlatmak istediğim sistemlerden ziyade atak yaptığınızda rakip 18’e kaç kişiyle giriyorsunuz, defansta da kendi ceza sahanızda kaç kişi bulunuyor" diye konuştu.

İSTEDİĞİM HER ŞEY GOMİS'TE VAR

Tudor golcü oyuncusu Gomis'e ise ayrı bir parantez açarak şöyle konuştu: "Gomis 11 maçta 11 gol attı. İstediğim her şey Gomis'te fazlasıyla var. Gomis, mesela her antrenman sonrası kalır, ekstra çalışır. Her maçtan önce rakip defansları seyreder. Kendi nasıl hareketleniyor, rakipler nasıl hareketleniyor izler. O yaşta hala o açlık devam ediyor. Golü istemesi, sezmesi çok iyi."

Ligi şampiyon tamamlamak için büyük maçları dahi kaybetmeyi göze aldığının altını çizen Tudor, "Benim için her maç büyük maç ve final. Nisan ve Mayıs aylarındaki son maçlar ligin kaderini belirleyen maçlar. 11 hafta sonunda genel yargı oluştu; Galatasaray bu ligi şampiyon bitirecek diye. Bu çok yanlış. Beşiktaş, Başakşehir çok kaliteli takımlar. Fenerbahçe iyi başlamadı ama çok kaliteli bir kadroya sahip. Ligin şampiyonluğunda son 3 maç etkili olacaktır" dedi. Öte yandan Galatasaray, hazırlık maçında TFF 1. Lig ekibi Ümraniyespor’u 3-2 mağlup etti.

TÜRK FUTBOLU ALTYAPIYA YÖNELMELİ

Yabancı sınırıyla ilgili konuşan Igor Tudor, "Kulüpler çok büyük yatırım yapıyor. Her sene bu kuralların değişmesi kulüpler için büyük dezavantaj. Bunlar çok büyük para kayıplarına sebep oluyor. Sayının azalması federasyon için çok kolay alınacak bir karar ama yanlış" dedi. Tudor sözlerini şöyle sürdürdü: "Türk futbolundaki en büyük sıkıntı altyapılar ve hocalar. Altyapıdan oyuncu çıkarılamıyor. Yabancı kuralının azaltılmasından ziyade altyapılara yatırım yapılmalı. Hocalar eğitilmeli. Sadece futbol anlamında değil, iş etiği anlamında da oyuncular geliştirilmeli."

ARDA TURAN'IN GELMESİNİ İSTERİM

Barcelona'dan Galatasaray'a geleceği iddia edilen Arda Turan'ı çok beğendiğini söyleyen Igor Tudor, geçen yazdan bu yana transferde yeni bir gelişme olmadığını ifade etti. Arda haberlerini kendisinin de gördüğünü ama geçen yazdan şu ana kadar milli futbolcuyla hiçbir şey konuşmadığını belirten Tudor, "Geçen yaz konuştuk. Türk futbol tarihindeki en önemli oyunculardan bir tanesi. Karakteri de çok iyi. Arda Turan gibi oyuncular Galatasaray'a geliyorsa, normal bir oyuncu olarak gelmiyor. Arda konusuyla ilgili bunları söyleyebilirim ama başkanımız daha detaylı bilgi verebilir. Tabii ki Arda beğendiğim bir oyuncu. Gelmesini isterim" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN