Santimle gazilik ayıbına Beştepe ve Meclis el attı

Santimle gazilik ayıbına Beştepe ve Meclis el attı

Terörle mücadelede yaralanan 19 bin kişinin gazilik ünvanı alamamasını manşetine taşıyan KARAR'ın haberleri ses getirdi. Milletvekilleri düzenleme için yeşil ışık yakarken, CHP önerge verdi. Malul Sayılmayan Gaziler Derneği Başkanı Mesut Kılıçaslan ise bugün Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu ile görüşecek.

KENAN BUTAKIN / İSTANBUL

KARAR’ın gündeme getirdiği mağduriyetin perde arkasında SGK’nın gazilik kriterleri olduğu ve mağdurların kendilerini de kapsayan 684 sayılı KHK’dan bu nedenle yararlanamadığı ortaya çıktı. Vücutlarında kurşun ve şarapnel parçaları ile yaşayan, parmakları bile olmadığı halde gazilik ünvanı alamayanların mağduriyetine ise çözüm arayışları hız kazandı. Malul sayılmayan gazilerin feryadını duyan siyasilerin de harekete geçtiği öğrenildi. Malul Sayılmayan Gaziler Derneği Başkanı Mesut Kılıçaslan, düzenleme sinyalinin gelmesinin hemen ardından dün Meclis’te 3 partinin temsilcileri ile görüştü. Görüşmelerde, kısa sürede düzenleme yapılması yönünde destek sözü verildi. Bugün de gazilerin sorunu Cumhurbaşkanlığı’na taşınacak. Kılıçaslan, Beştepe’de Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu görüşme yapacak.

KARAR’ın manşetinden sonra CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de, Meclis’e bir Araştırma Önergesi verdi. Önergesinde bazı malul sayılmayan gazilerin kalp ve omurilik gibi hayati bölümlerinde kurşun ve şarapnel parçaları olduğunu belirten Çakırözer, bu kişilerin sadece birkaç santimle malul gazi sayılmamasına dikkat çekti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN