Sarraf davasına Wikileaks’ten belge

Sarraf davasına Wikileaks’ten belge

ABD’de 4’üncü haftasına giren davada mahkemeye WikiLeaks’te daha önce yayımlanan bazı belgeler de sunuldu. Ancak belgeler açıklanmayınca Wikileaks tepki gösterdi.

ABD’de devam eden Rıza Sarraf davasında tutuklu tek sanık Halkbankası eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın tanıklığı sürüyor. Davanın önceki günkü duruşmasında ilginç gelişmeler yaşandı. Mahkemede, WikiLeaks’in Halkbank’ı da içeren yaptırımlar ile ilgili daha önce yayımladığı belgelerden söz edildiğini ama mahkemenin bunları paylaşmadığını açıkladı. Mahkemenin bu tavrına internet sitesinden cevap veren WikiLeaks, zaten herkesin erişebildiği bir dosyayı mahkemenin açıklamamasına tepki gösterdi.

Savcı tarafından sorgulanan Hakan Atilla ise bankanın İran’a yönelik yaptırımları delip delmediği konusunda konuştu. “Savcının daha fazla kazandığınız için mi bu işe girdiniz” sorusuna Atilla “Banka olarak, evet. Bununla yaptırımlar arasında bir paralellik kuramam. Daha yüksek komisyon aldığımız için mi böyle diyorsunuz?” yanıtını verdi. İşlemlerin riskiyle fiyatlandırma arasında bir ilişki olduğunu söyledi. Risk nedeniyle daha fazla kişi çalıştırmak, daha fazla ücret ödemek ve bu yüzden daha fazla komisyon almak gerektiğini anlattı. İran hesaplarının kendisine otomatik olarak aktarıldığını anlatan Atilla “Benim yapmam gereken bir şey yoktu” diyerek kendini savundu. Bankanı eski Genel Müdürü Süleyman Aslan’a gönderdiği bir e-postanın sorulması üzerine de Atilla mailin İran’daki dış operasyonlar ile ilgili olduğunu doğrulayarak şu yanıtı verdi “Fiyatlandırma, normal operasyonlardan daha yüksek seviyede olmalı.”

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN