Satış baskısı dolar kurunu geriletti | Dolar ne kadar oldu? (10.02.17)

Satış baskısı dolar kurunu geriletti | Dolar ne kadar oldu? (10.02.17)

Güne 3.68 TL'den başlayan dolar gelen satışlarla 3.67 TL'nin altına indi. Euro 3.89 TL'yi gördü

Gelişmekte olan ülke para birimlerindeki olumlu seyir ve Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın dünkü açıklamalarının para politikasında  sıkı duruşun uzun süre devam edeceği algısı oluşturmasıyla dün 3.68 TL'nin altını test eden dolar, güne 3.6840 TL seviyelerinden başladı. Euro ise günün ilk dakikalarında 3.92 TL'den işlem gördü.

Gün ortasına gelindiğinde dolarda satışlar hızlandı ve kur 3.66 TL'ye kadar indi. 

Çetinkaya dün Londra'da yaptığı bir sunumda Merkez Bankası'nın yakın dönemde döviz piyasasında gözlenen oynaklığın fiyatlama davranışı üzerindeki olumsuz etkisini sınırlamak amacıyla kapsamlı ve güçlü bir parasal sıkılaştırma yaptığını söyleyerek, 'Mevcut para politikası duruşu net ve istikrarlı bir sıkılaştırmaya işaret etmekte olup, enflasyon dinamiklerinde belirgin bir iyileşme gözlenene kadar devam edecek.Merkez Bankası fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda bütün araçlarını kullanmaya devam edecek' dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN