Savaş stratejisinde geceler sayısız

Savaş stratejisinde geceler sayısız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin operasyonunun Suriyeli muhaliflerle yapılacağını belirterek “Afrin ve Menbiç’ten başlayarak terör yuvalarını birer birer dağıtacağız’’ dedi. Erdoğan, ‘ABD Başkanı Trump’ı aramayı düşünmediğini de söyleyerek “Çünkü daha önce bunları konuştuk, o bana dönecekti. O bana dönmediği sürece ben ona dönmem’’ diye konuştu.

HABER MERKEZİ / İSTANBUL

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu. Gündeminde Suriye’deki gelişmeler hedefinde ise CHP ve ABD vardı. CHP’nin pazar günü seçilen İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Gezi ve Kobani olayları sürecinde attığı tweetleri sert sözlerle hedefe alan Erdoğan, Afrin operasyonu için ise net mesajlar verdi:

İSTANBUL’A FACİA BAŞKAN SEÇTİLER: Biz bu partinin başındaki zatın hezeyanlarını üzüntüyle takip ederken İstanbul’a bir il başkanı seçmişler ki tam bir facia. Demokrasiye saygımız vardır. Buna bizim bir şey söylememize gerek yok, kendi söyledikleri her şeyi anlatıyor. Bu tweet’ler de neler yok ki. Yüzünde poşi ile polise taş atmaya varıncaya kadar! Gazi Mustafa Kemal’in partisi kimlerin eline kaldı? Ermeni soykırımı diyerek tarihimizi ve milletimizi aşağılıyor. Devlet katil değil seri katil diyor. Eylemci fotoğrafları ona ait değilse bile bu vandallığa sahip çıktığını gösteriyor. Diğer paylaşımlarından Gezi olayları sırasında “Ananı da al haydi Taksim’e” diyerek provokasyonlarda bulunduğu anlaşılıyor. CHP ile BDP’nin ortak hareket etmesini kutlayan mesajlar yayınlıyor. İstanbul gibi bir şehrin il başkanı olması düşündürücüdür. Bay Kemal bundan sonra heralde sen de çok düşüneceksin. Doların 4 lira olması için adeta yalvaran mesajlar paylaşıyordu. Eşi geri kalır mı, 7 dakikada çeyrek domuzu nasıl yediğini anlatıyor. 7 dakika, hıza bak hıza. Nice seviyesiz mesajları aktarmıyorum bile.

KILIÇDAROĞLU’NA DAVA: Gerçi Kemal Kılıçdaroğlu gibi karikatür gibi birinin başında olduğu partiye de tencere kapak gibi böyle birisi yakışır. Kendini yakmaya teşebbüs eden vatandaşa “Gidip kendini sarayın önünde yaksaydın, sarayı da yaksaydın” diyecek kadar vicdan ve ahlak fukarasıdır. Ben ve arkadaşlarım suça teşvikten Bay Kemal hakkında davalarımızı açıyoruz. Bu nasıl siyaset? Bunların bedelini ödeyecekler. 15 Temmuz’da havalimanından kaçan ve sonra bu ihanete kontrollü darbe diyen bir başkanın il başkanı daha nasıl olabilir? 

EY NATO ŞU ANA DEK NE YAPTIN: Sınırlarımız boyunca terörist ordusu kurmaya çalışanlara destek olanların oyunlarına gelmeyeceğiz. Hakaretleri cevapsız bırakmayacağız. Burada özellikle NATO’ya da bir serzenişim var: Ey NATO, siz ortaklarınızdan birine herhangi bir sınır tecavüzünde, tacizinde bulunanlara karşı tavır almakla da mükellefsiniz. Peki şu ana kadar siz ne tür bir tavır aldınız? Bunu kendilerine duyurduk, duyuruyoruz. Belçika’daki Genelkurmay Başkanımız bu konuları görüşecek.

HANÇERİ SAPLADIK: Dün Irak’ta oynanan oyunu bozduk. Suriye’deki oyunun kalbine Fırat Kalkanı operasyonu ile hançer sapladık. İnşallah yarın öbür gün, kısa bir süre içinde Afrin ve Münbiç’ten başlayarak Suriye’deki diğer terör yuvalarını da birer birer dağıtacağız. Buna ne müttefikimiz gibi gözüküp de bizi sırtımızdan vurmaya kalkanlar engel olabilir, ne de siyasetçi görünümlü marjinal terör destekçileri mani olabilir.

AFRİN’İ MUHALİFLERLE YAPACAĞIZ: Cumhurbaşkanı, grup toplantısının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.  Erdoğan, Afrin operasyonunun Suriyeli muhalif unsurlarla birlikte yapılacağını belirterek şu ifadeleri kullandı: Tabii olacak, beraber. Onlar için veriliyor bu mücadele, bizim için değil. Biz onlara, topraklarına sahip çıkmaları için, bu kardeşlerimize orada yardımcı oluyoruz. Çünkü biz bugün onlara yardımcı olmazsak, yarın orada bizim için bir tehdit kuşağı oluşacak. Amerika 11-12 bin kilometreden gelecek, burada  kendisine bir ordu oluşturacak ve adını da ne koyacak? ‘Sınır güvenliği.’ Neyin sınır güvenliği? Bakın şu anda Suriye’de rejim, ‘Bu bizim için bir tehdit oluşturur’ diyor ve kesinlikle böyle bir oluşuma onlar da sıcak bakmıyor.

GECELER SAYISIZ: “Afrin’e yönelik operasyonun ne zaman yapılacağı” sorusu üzerine  Erdoğan, “Ben her zaman ne diyorum? ‘Bir gece ansızın.’ Çünkü savaş stratejisinde geceler biliyorsunuz sayısısızdır. Bir gece...” dedi.

TRUMP’I ARAMAYACAĞIM: “ABD Başkanı Donald Trump ile bir görüşmeniz olacak mı?” sorusu üzerine  Erdoğan, “Şu anda henüz kendisini aramayı düşünmüyorum. Çünkü daha önce bunları konuştuk, o bana dönecekti. O bana dönmediği sürece ben ona dönmem.” diye konuştu. “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile son gelişmelere ilişkin  görüşmesinin olup olmadığı” yönündeki soruya Erdoğan, “Oluyor. Daha iki üç gün önce konuştuk, telefon diplomasimiz devam ediyor”
karşılığını verdi.     

AYM İÇİN AÇIKLAMALAR YAPILDI: Erdoğan, AYM’nin tahliye kararlarıyla ilgili soruyu ise “Açıklama yapmayacağım, arkadaşlar konuştu” şeklinde yanıtladı.

MİLLET BU OYUNLARI AŞTI: MHP ile ittifakın Doğu ve Güneydoğu oylarını olumsuz etkileyeceği iddiaları için ise Erdoğan, “Kürtleri küstürür iddiasına inanmayın, millet bu oyunları aştı” değerlendirmesini yaptı. 

NATO’YA OPERASYON BİLGİSİ

Grup toplantısında yaptığı konuşmada, NATO’nun Türkiye’ye yönelik sınır tacizlerine sessiz kaldığını söyleyen Erdoğan, toplantının ardından NATO Genel Sekreteri  Jens Stoltenberg ile telefonla görüştü. ABD’nin ‘YPG ordusu’ açıklamasının kabul edilemez olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı, son gelişmeler karşısında Türkiye’nin uluslararası hukuktan doğan hakları kapsamında ulusal güvenliğini muhafaza için gerekli her türlü tedbiri alacağını hatırlattı. Konuyla ilgili endişelere hak verdiklerini belirten NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ise Türkiye’nin kendini terör saldırılarından korumasının en doğal hakkı olduğuna vurgu yaptı. Türkiye’nin NATO için önemli bir ülke olduğunu belirten Stoltenberg, Suriye’nin kuzeyinde sözü edilen türden bir güç oluşturulması hususunda kendilerine danışılmadığını bildirdi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN