Sebze ve meyve yemek ruhunuzu onarır

Sebze ve meyve yemek ruhunuzu onarır

Doğal beslenmek 15 günde ruh halinizi bile değiştiriyor. Yapılan bir araştırmaya göre meyve ve sebzeyle beslenmek, psikolojinizi olumlu yönde değiştiriyor.

Psikolojik rahatlık doğal gıdalar tarafından destekleniyor, hatta taze meyve ve sebze insanın psikolojisini dört gün gibi kısa bir sürede olumlu yönde değiştiriyor. Yeni Zelanda’daki Otago Üniversitesi’nden bilim insanlarının 18-25 yaş arasındaki 171 genç üzerinde yaptığı çalışmada, bu kişilerin beslenme durumu incelendi. Gençler üç bölüme ayrıldı, meyve ve sebzenin beslenmede ne kadar önemli olduğu tespit edilmeye çalışıldı.

Gençler, daha fazla meyve ve sebze yemeye teşvik edildi. Onlara bizzat havuç, kivi, elma ve portakaldan ekstra iki porsiyon verildi. Doğal beslenmeye yönelen kişilerin canlılık ve motivasyonu arttı, psikolojik rahatlamalarında önemli gelişmeler kaydedildi.

Araştırmayı yapan ekipteki Dr. Tamlin Conner “Bu çalışmada verilen mesaj, insanlara günde beş öğün yemek yemelerini hatırlatmak değil, insanların daha fazla meyve ve sebze yemelerini sağlamamız gerektiği. Yurtlarda yaşayanlar, gündüz kreşe giden çocuklar, ofiste çalışanlar düzenli taze meyve ve sebze yemeli. Bu insanın psikolojisini olumlu yönde değiştiriyor. Ancak depresyona karşı nasıl bir etki sergileyip sergilemediğini belirlemek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç var” değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN