‘Seçilmişin dışında hiçbir iradeyi kabul etmiyoruz’

‘Seçilmişin dışında hiçbir iradeyi kabul etmiyoruz’

İş dünyası darbe girişimine karşı ilk dakikadan itibaren tek ses tek yürek olarak tepki mesajları yayınladı. Türk milletinin seçimle başa getirdiği hükümetinin arkasında olduğu belirtilen mesajlarda, ülkenin bu kalkışmadan güçlenerek çıkacağı vurgulandı.

[Karar]

İş dünyası İstanbul ve Ankara’daki askeri kalkışmaya yazılı açıklamalarla tepki göstererek halkı demokrasinin yanında yer almaya çağırdı. İş dünyasına yön veren isimler şunları belirtti:

VATANDAŞLAR SAHİP ÇIKSIN

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nail Olpak: “Demokrasiyi ve milli iradeyi sekteye uğratmaya çalışan güçler bir kez daha harekete geçti. Gücünü milletten almayan bir grubun kalkışması, meşru hükümeti alaşağı etme çabası sonuçsuz kalacaktır. Tüm vatandaşlarımızı bu kalkışmaya karşı demokrasinin ve milli iradenin yanında olmaya çağırıyoruz. Askerle vatandaşı karşı karşıya getirme çabaları sonuçsuz kalacak, milletimizin özgürlük ve demokrasi hakkı bu anti demokratik kalkışma ile engellenemeyecektir. Herkes bilmelidir ki demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkacak vatandaşlarımızın yanındayız.”

HÜKÜMETIN YANINDAYIZ

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan: “Türkiye çok partili demokratik sistemini oturtmuş bir ülkedir. Hükümetler halkın iradesi ile görev yapmaktadır ve Türk iş dünyası olarak, seçilmiş hükümetin arkasındayız. Her türlü darbeye karşıyız. Seçimle gelmiş bir Hükümet dışında hiçbir iradeyi tanımıyoruz. Ülkemizin bu kalkışmadan daha güçlenerek çıkacağına inancımız tamdır.”

KARŞILARINDA OLACAĞIZ

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi: “Milli iradeye zarar verilmek istenmiştir. Bizler Türkiye’nin ileri seviyede refah seviyesine ulaşması için çalışan ihracatçılar olarak demokrasi karşıtı tüm girişimlerin karşısında olmaya devam edeceğiz. Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak halk tarafından seçilmiş meşru hükümete desteğimizin tam olduğunun bilinmesini isteriz. Bu tür girişimler, ülkeye zarar vermek isteyen odaklara yardım ve kendi milletine düşmanlık etmekten başka bir sonuç çıkaramaz.”

GÜÇLERİ YETEMEYECEK

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar: “Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük bir devlettir. Türkiye demokrasisi büyük bir demokrasidir. Türkiye’yi seçilmiş bir hükümet yönetmektedir ve hiç kimsenin gücü seçilmiş bu hükümeti görevden almaya yetmeyecektir. Ülkeye, vatana sahip çıkma vaktidir. Ülkeye ve vatana ihanet edenler mutlaka hesap verecektir. İş alemi hükümetimizin yanında.”

MİLLİ İRADE KAZANACAK

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan: Demokrasilerde milli iradeden daha üstün hiçbir güç bulunamayacaktır. Yaşananlar halkın iradesine karşı yapılmış gayrimeşru bir kalkışmadır. Türk sanayicileri olarak, hür teşebbüs ve iş dünyası olarak demokrasimizin, seçilmiş hükümetimizin yanındayız, milli iradenin kazanacağına yürekten inanıyoruz.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN