Son dakika! Yunanistan'a kaçan 8 darbeci asker savcı karşısına çıkarıldı

Son dakika! Yunanistan'a kaçan 8 darbeci asker savcı karşısına çıkarıldı

Türkiye’deki darbe girişiminden sonra helikopterle Yunanistan’ın Dedeağaç kentine kaçan 8 darbeci asker Yunan güvenlik güçlerine teslim oldu. Üniformaları çıkartılan ve birbirlerine kelepçelenen darbeci askerler, ’Ülkeye kaçak girmek’ ve ’İki ülke arasındaki dostluğu tehlikeye sokmak’ suçundan savcı karşısına çıkarıldı.

Darbe girişimine katıldıktan sonra askeri bir helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 asker Dedeağaç Adliyesine getirildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında minibüsle adliyeye getirilen darbeci askerlerin birbirlerine kelepçelenmesi dikkati çekti. Boştaki elleriyle yüzlerini kapatan darbeciler, polis nezaretinde adliyeye götürüldü. Yunan basınının da yoğun ilgi gösterdiği darbecilerin yasa dışı yoldan ülkeye girme ve komşu ülke ile ilişkileri zedeleme girişiminde bulunma suçlamasıyla yargılanacağı belirtildi.

Darbeci askerlerin bugün ifadelerinin alınması ve kısa süre içinde suçüstü mahkemesine çıkarılması bekleniyor. Darbe girişiminin ardından Sikorsky tipi askeri helikopterle Yunanistan'ın Dedeağaç Havalimanı'na iniş yapan 8 askerin rütbeleri sökülmüş, darbe girişimine katılan askerler Yunanistan'dan siyasi sığınma talebinde bulunmuştu.

DEDEAĞAÇ'TA PROTESTO GÖSTERİSİ

Darbe girişiminde yer alan 8 kişinin bulunduğu helikopterin iniş yaptığı Dedeağaç havaalanında protesto gösteri düzenlendi. Protestocular, Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi’nin (DEB) öncülüğünde Gümülcine ve İskeçe’den otobüs ve özel araçlarıyla Dedeağaç havaalanına geldi.

KAÇAKLARIN GÖRÜNTÜLERİ:

Aralarında Kozlukepir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, İskeçe ve Gümülcine seçilmiş müftüleri Ahmet Mete ve İbrahim Şerif’in de bulunduğu yaklaşık 500 kişilik grup, Türk askeri helikopterinin bulunduğu pistin karşısında toplanarak Türk devletine destek sloganları attı. Gösteri sırasında “Darbeye hayır, demokrasiye evet”, "Darbecilere sığınma hakkı darbecilere destektir”, “Darbecilere kucak açmak komşu ülkeye ihanettir” yazılı pankartlar açan vatandaşlar hainlerin Türkiye’ye teslim edilmesini istedi.

ANKARA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN