Seçim satrancında ilk hamleler MHP’den

Seçim satrancında ilk hamleler MHP’den

İttifakta köprülerin atılması sonrası MHP’den bir hafta içinde ikinci stratejik adım geldi. Ankara’da Gökçek adının yankısı sürerken bu kez İstanbul için Bedrettin Dalan’ın adı ortaya atıldı.

AK Parti ile 24 Haziran’da kurduğu Cumhur İttifakı’nı 31 Mart yerel seçimlerine de taşımak isteyen ancak bu hedefi hayat bulmayan MHP yerel seçimler için en hızlı sürprizleri yapan parti oldu. MHP lideri Bahçeli’nin ‘MHPye şeref kazandırır’ açıklamasıyla Ankara Büyükşehir belediyesi Başkanlığı adaylığı için 20 yıldan fazla başkenti yöneten AK Partili Melih Gökçek’in ismini duyurmasının ardından dün de İstanbul için gündemi sarsan bir isim üzerinde yoklama yapıldı. Gökçek iddiasında olduğu gibi yine isimsiz MHP kaynaklarına dayındırılan bir bilgi gün içinde büyük tartışmaları alevlendirdi. İstanbul’eski ANAP’lı başkanı Bedrettin Dalan’ın MHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olacağı iddia edildi.

18-11/01/1014047436.jpg

MHP’den yalanlanmayan habere ilk açıklama Dalan’dan geldi.  Dalan, MHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kendisini aday göstereceğine ilişkin haberleri yalanlayarak “Bu asparagas haberlere kimse inanmasın. MHP’nin de böyle bir şey söylediğini tahmin etmiyorum. Gelse de kabul etmeyeceğim” dedi. Dalan bu habere teşekkür bile etmeyeceğini çünkü siyasetin dışında olduğunu ve tekrar girmeyeceğini defalarca söylediğini kaydetti. Geçmişte İstanbul’a 5 yıl hizmet ettiğini anımsatan Dalan, şöyle konuştu: “5 yılın sonunda tam 11,5 seneyle yargılandım. Hepsinden beraat ettim, 1,5 sene sonra da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanmaya başladım. Hala da yargılanıyorum. Yani FETÖ kumpasından hala yargılanıyorum. Bunları yaşamış bir adam olarak tekrar siyasete girmem için herhalde aklımı yitirmem lazım. Kaldı ki şu anda çok sevdiğim ve kendimi verdiğim bir uğraş dalındayım. O da bilim, ilaç üretme ve insanlığa hizmet... Birisi bir şey uydurur herkes inanır ya... Yok öyle bir şey, gelse de kabul etmeyeceğim.”

18-11/01/4142.jpg

MHP’de geçtiğimiz hafta da Ankara için Melih Gökçek’in ismi aynı şekilde isimsiz kaynaklarca gündeme getirilmişti. Ardından MHP lideri Bahçeli “MHP’ye şeref kazandırır” demişti. Gökçe de Bahçeli’ye yanıt olarak “Teklif ana şeref verir” demekle yetinmişti. Konu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da gündemin gelmişti. Erdoğan, “Sayın gökçek beni 1994’te bu yana dava arkadışımdır. Bundan sonra da öyle kalacağını umut ediyorum” demişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN