Balya makinasından çıkan kıvılcım 90 dönümü küle çevirdi

Balya makinasından çıkan kıvılcım 90 dönümü küle çevirdi

Kütahya'nın Gediz ilçesinde bir balya makinesinden çıktığı tahmin edilen orman yangınında 90 dönümlük tarla ve mahsul yandı. Gediz Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin hızlı müdahalesi yangının ormana sıçramasını engelledi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kütahya'nın Gediz ilçesinde bir balya makinesinden çıktığı tahmin edilen orman yangınında 90 dönümlük tarla ve mahsul yandı. Yangın, Cebrail Köyü'nde H.A.'ya ait tarlada meydana geldi. Tarlada çalışan balya makinesinden çıkan kıvılcım kuru olan buğday saplarını tutuşturdu ve rüzgarın etkisiyle hızla büyüyerek diğer tarlalara sıçradı.

2-008.jpg

Köylülerin müdahalesinin yetersiz kalması üzerine Gediz Orman İşletme Müdürlüğü itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin hızla müdahale etmesi ve köylülerin yoğun çabası ile yangın ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı. Toplamda 90 dönümlük tarlada balyalar ve buğday sapları yandı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN