Bitlis'te kırsal alanda yangın

Bitlis'te kırsal alanda yangın

Bitlis'in Yumurtatepe mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan örtü yangını, Bitlis Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından köylülerle birlikte müdahale edilerek kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 12 hektarlık alan küle döndü.

Bitlis merkeze bağlı Yumurtatepe mevkiinde bugün, henüz belirlenemeyen bir nedenle örtü yangını çıktı. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangın, yaklaşık 12 hektarlık alanda etkili oldu. Bitlis Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, yangına hemen müdahale ederek, çevredeki köylülerle birlikte yangını kontrol altına almaya çalıştılar.

o.jpg

Yapılan çalışmalar sonucu, yangının yaşam alanlarına ve ağaçlık alanlara sıçramaması sağlandı. Orman İşletme Müdürlüğü ve Bitlis Belediyesine ait araçlar ile toplamda köylülerle birlikte 50 yangın söndürme işçisi yangına müdahale etti. Yangın, kontrol altına alındı ancak bir daha yangının çıkmaması için soğutma faaliyetleri devam ediyor.

ooo.jpg

Bitlis Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yangında yabani otlar ve geven otlarının zarar gördüğü belirtildi. Yangının çıkış nedeni, hem orman işletme müdürlüğü personeli hem de emniyet güçleri tarafından araştırılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN