Çevre kirliliğine karşı duyarlılık çağrısı: Daha Temiz ve Yaşanabilir Odunpazarı

Çevre kirliliğine karşı duyarlılık çağrısı: Daha Temiz ve Yaşanabilir Odunpazarı

Sakarya Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, 'Daha Temiz ve Yaşanabilir Odunpazarı' sloganıyla ilçe genelinde temizlik çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşları çevre kirliliğine karşı daha duyarlı olmaya davet eden ekipler, konteynere atılmayan ve zamanında çıkarılmayan çöplerin kirliliğe, kötü koku ve görüntüye neden olduğunu ifade etti.

Sakarya Odunpazarı halkının daha temiz ve ferah bir çevrede yaşaması için çalışan Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaz mevsimi dolayısıyla artan yoğun talepleri de günlük olarak değerlendirmekte.

Özellikle Huzur, Erenköy, Vadişehir ve Karapınar mahallelerinde şehir manzaralı bölge ve alanlarda araçlarında içtikleri içeceklerin ve yedikleri yemeklerin ambalajlarını bulundukları yerlere atılması hem görüntü hem de çevre kirliliğine neden olduğu ekiplerce bildirildi.

ÇÖP ÇIKARMA SAATLERİNE DİKKAT

Vatandaşların çöplerini çöp konteynerlerine atması gerektiğini ve çöp çıkarma saatlerine dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Temizlik İşleri Müdürlüğü Yetkilileri, konteynere atılmayan ve zamanında çıkarılmayan çöplerin kirliliğe, kötü koku ve görüntüye neden olduğunu belirterek, vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

5 ÇUVALA KADAR MOLOZ ÜCRETSİZ TOPLANIYOR

Yetkililerin rutin şekilde yaptıkları temizlik hizmetlerinin yanında moloz ve hafriyatları da topladığı belirtildi. Ev veya iş yerlerinde yapılan tadilatlar sonrasında çıkan hafriyat ve molozları bulundukları yerden alarak çevre kirliliğinin önüne geçen ekipler, kendilerine bildirilen tadilat atıklarını beş çuvala kadar ücretsiz olarak topluyor. Beş çuvalı geçen tadilat atıkları ise Odunpazarı Belediye Meclisi’nin kararı doğrultusunda belli bir ücret karşılığında alınarak bertaraf tesislerine teslim ediliyor.

Vatandaşlar, Odunpazarı Belediyesi sınırları içinde bulunan çuvallanmış olan hafriyat ve moloz atıklarının alınması için mesai saatleri içerisinde ALO ÇÖP Hattı da olan 0 (222) 250 43 46 numaralı telefonu arayabilir veya 0 (552) 250 43 46 Numaralı WhatsApp hattından Odunpazarı Belediyesi Alo Çöp Hattı’na ulaşabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN