Hatay'da Asi Nehri taştı! 10 bin dekar arazi su altında

Hatay'da Asi Nehri taştı! 10 bin dekar arazi su altında

Hatay’da etkili olanak sağanak nedeniyle Asi Nehri taştı, 10 bin dekar tarım arazisi su altında kaldı. Sağanak sonrası ilçelerde etkili olan sis yüzünden görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü.

Hatay'da yaklaşık 1 haftadır aralıklarla etkili olan sağanak nedeniyle Asi Nehri taştı. Antakya ilçesine bağlı Demirköprü, Paşaköy ve Aşağıoba mahallelerindeki tarım arazileri su altında kaldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, su basan arazilerde incelemelerde bulundu.

8510825.jpg

10 BİN DEKAR ALAN SU ALTINDA KALDI

Müdürlükten yapılan açıklamada, 10 bin dekar alanın su altında kaldığı belirtilerek, “Demirköprü Mahallesi’nde depremde zarar gören tarihi köprünün tadilatı sırasında, yola konulan menfezlerin sayısının az olması nedeniyle gerekli drenaj sağlanamadığı ve bu nedenle Asi Nehri’nden gelen suyun geriye teptiği tespit edilmiştir” denildi.

Öte yandan, Asi Nehri’nin Samandağ ilçesi Çöğürlü Mahallesi’nden geçen kısmında da taşkınlar yaşandı. Nehrin debisi arttığı için bölgede yaşayan vatandaşlara sel uyarısı yapıldı.

8510827.jpg

GÖRÜŞ MESAFESİ 10 METREYE KADAR DÜŞTÜ

Hatay'ın Altınözü, Belen ve Yayladağı ilçelerinde, sis nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi ulaşımı olumsuz etkiledi. Sağanak sonrası ilçelerde etkili olan sis yüzünden görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü.

Antakya-İskenderun kara yolunda önlem alan trafik ekipleri, sis nedeniyle sürücülere dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

8510881.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN