Mahalle sakinlerinden pankartlı tepki: 'Sağlık ocağımızı geri istiyoruz'

Mahalle sakinlerinden pankartlı tepki: 'Sağlık ocağımızı geri istiyoruz'

Erzurum Yakutiye ilçesinde bulunan Evren Paşa Aile Sağlığı Merkezi'nin bulunduğu bölgeden uzağa taşınmasını istemeyen mahalle sakinleri pankartlarla tepki gösterdi. Vatandaşlar, kentsel dönüşümün hayata geçirilmediği mahallelerinde can korkusuyla yaşadıklarını dile getirerek, "Yakınımızda kütüphane var, orada bir yeri bize versinler. Millet mağdur, aşı vurulacaklar ama yaya gidemiyorlar. Sağlık ocağımızı istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yakutiye'de Aile Sağlığı Merkezlerinin bulundukları bölgeden çok uzakta olduğunu dile getiren mahalle sakinleri, pankartlarla tepki gösterdi. Kentsel dönüşümün hayata geçirilmediği mahallede can korkusuyla yaşadıklarını belirten mahalle sakinleri, "Yakınımızda kütüphane var, orada bir yeri bize versinler. Millet mağdur, aşı vurulacaklar ama yaya gidemiyorlar. Yazın gittik, kışın nasıl gidelim. Devletin yeri var, bir süre orayı kullanalım. Sağlık ocağımızı istiyoruz" diye konuştu.

'DİYALİZ HASTASIYIM, GİDECEK İMKÂNIM YOK'

Konuyla ilgili konuşan başka bir vatandaş, “Ben 8 yıldır diyaliz hastasıyım, mecbur en yakın yer neredeyse oraya gitmeliyim. Öyle zaman oluyor ki gidecek halim olmuyor” dedi.

'HASTALARIMIZ VE YAŞLILARIMIZ ÇOK MAĞDUR'

Konuyla ilgili konuşan diğer vatandaşlar ise, “ Sağlık ocağımızın yeniden açılmasını, hizmetlerin devam etmesini istiyoruz, mahalle sakinleri olarak çok mağduruz. Gideceğimiz yerlerimiz çok kısıtlı. Hastalarımız, yaşlılarımız çok mağdur. Bir ilaç yazdırmak için Mahallebaşı’na gitmek istemiyoruz. Sağlık bakanımıza buradan sesleniyoruz, sağlık ocağımızı bize geri verin.”

'BİZİ BURAYA MAHKÛM ETTİLER'

“Sağlık ocağımızın yanı sıra, çevre bakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz, bizler mahallemizde yapılan yıkımdan sonra evlerimiz çatlak halde oturmak zorunda kaldık. Bizi buraya mahkûm ettiler. Verilen sözler vardı, mahallemizde yeni evler yapılacaktı, 5 yıl geçti bir şey yapılmadı.”

'ENKAZA DÖNMEDEN BİZE SAHİP ÇIKIN'

“Kiralar bütçemizin üzerinde olduğu için maalesef buradan çıkamıyoruz. Buradan tekrar Sağlık Bakanına, Çevre Bakanına özellikle Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyoruz; lütfen enkaz altından çıkartmayın bizi, enkaza dönmeden gelip sahip çıkın, Mahallemizde evlerimizin yapılasını istiyoruz.”

'YETKİLİLERDEN TATMİN EDİCİ BİR CEVAP ALAMADIK'

“Görüştüğümüz yetkililerden tatmin edici bir sonuç alamadık. Ak Parti Milletvekili Mehmet Emin Öz’ü davet ettik. Evlerimizi gördü, fotoğraflar çekildi ama bir sonuç alamadık. Kendisi de durumuzun zorluğunu gördü. Sağ olsun dertlerimizi dinleri, notlarını aldı. Buradan Erzurum milletvekillerine sesleniyoruz; biz Sayın Cumhurbaşkanımızın her halükarda yolunda gittik, ondan da biz enkazda bırakmalarını istemiyoruz. Lütfen gelip bu mahalleyi ve evleri görsünler” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN