Ne yağmur ne de çamur! Hiçbir şey onları durdurmuyor: Manisa’dan dünyaya ulaşan lezzette zorlu hasat devam ediyor

Ne yağmur ne de çamur! Hiçbir şey onları durdurmuyor: Manisa’dan dünyaya ulaşan lezzette zorlu hasat devam ediyor

Manisa’da ne üreticiler ne de işçiler yağmur, çamur, soğuk dinlemiyor. Zorlu hava şartlarına rağmen mesaiye devam eden Manisalılar Aralık ayı sonuna kadar ter dökmeye devam edecek…

Manisa Sarıgöl’de yetiştirilen ve namı dünyaya yayılan çekirdeksiz sofralık sultaniye üzümünde hasat devam ediyor. Yağmur, çamur ve soğuk demeden yapılan üretim Aralık ayının sonuna kadar devam ederken, ürünler yurt içi ve yurt dışı pazarına ulaştırılacak.

ÜRETİM TAM GAZ DEVAM EDİYOR

Soğuk havadan dolayı örtü altına alınan üzümlerin üretimi hız kesmeden sürüyor. Soğuk ve yağmurlu havadan dolayı sıkı giyinen, ayaklarından çizmelerini üzerlerinden yağmurluklarını çıkarmayan işçiler, üzümler kamyona dolana kadar kesim ve yükleme işlerini soğuk havada yapıyor. Ancak salkım temizleme işlemi önceden yapıldığı için yükleme işleme zorlu hava şartlarına rağmen kısa sürede bitiyor.

Sarıgöl ilçesinde üzüm üretimi yapan Raşit Öncü, bağlarda zorlu hava şartlarında üzüm kesen işçilerin ısınmaları için devamlı çay ikramında bulduklarını belirtti.

manisa-uzum-hasadi.jpg

Sarıgöl’den Sakarya’ya sebze ve meyve sevkiyatı yapan İbrahim Camkıran ise, "Biz daha önceden üzüm kesimi için üreticiye gün verdik. Sabah erken saatlerde üzüm bağına girdik. Kesim ve kamyon yükleme devam ederken aniden yağmur başladı. Üzüm işçisi arkadaşlarımız bu tür olaylara alışık olduğundan yağmurluklarını giydi. Zaten kimi çizmesi kimi de botlarıyla üzüm bağına çalışmaya geliyor. Şiddetli yağmurda bağ evine sığınıyorlar. Bu arada sıra aralarında kalan kasaları da seleci arkadaşlar yağmurluklarını giyerek kamyona getirip dolması için gayret ediyor. Bu arada kesim yapan işçiler de sele taşıyan arkadaşlarına yağmur ve çamura rağmen yardım ediyorlar." İfadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN