Rusya ve Avrupa’ya satış bolluğu! Yaşı da kurusu da altın değerinde: Yaz meyvesi kış sofralarına geliyor

Rusya ve Avrupa’ya satış bolluğu! Yaşı da kurusu da altın değerinde: Yaz meyvesi kış sofralarına geliyor

Yaz aylarının sevilen meyvesi Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde bu mevsimde hasat ediliyor. Örtü altı hasat edilen ürünler yurt dışına da bolca ihraç edilirken hem kurusu hem de yaşı yoğun ilgi görüyor…

Manisa Sarıgöl’de örtü altına alınan üzümler, Aralık ayının ortasında da hasat ediliyor. Yaz meyvesi olmasına rağmen kış aylarına dek dayanan ve kanemiçe denen örtülerin altında bekletilen ürünler tazecik alıcıya ulaşıyor.

Yaz meyvesini kış sofralarına ulaştıran çiftçilerin hasadı Aralık ayı sonuna kadar devam edecek.

BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ İHRAÇ EDİLİYOR

Örtü altı bağlardan kesilen Sultaniye ile red globe üzümleri kamyonlara yüklendikten sonra soğuk hava depoları ile yurt dışına yollanıyor.

manisa-sarigolde-ortu-alti-uzum-hasadi.jpg

Sarıgöl ve çevresinde 2023 yılı ürünlerin bağlardan kesimlerinin sürdüğünü söyleyen Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, üzümlerin büyük bir bölümünün başta Rusya olacak şekilde Avrupa ile Arap ülkelerine yollandığını diğer kalanların da yurt içinde yaş şekilde satıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Üzümlerimizin yüzde 80'lik bölümü yaş olarak satılmakta ve ihraç edilmektedir. Diğer yüzde 20'lik bölümü kurutmalık ve sumalık olarak değerleniyor. Bu yıl mildiyo üzüm rekoltemizi düşürdü ancak örtü altındaki bağlarda verim ve kalite yüksek oldu. Aralık ayının ortalarına gelinmesine rağmen bağlardan kesim devam etmekte bunun sebebi de bağlarımızı örtü altında olmasın dan adeta açık soğuk hava deposu gibi olmasından kaynaklanıyor"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN