Uluslararası Fotoğraflar Adana Tepebağ’da görücüye çıktı

Uluslararası Fotoğraflar Adana Tepebağ’da görücüye çıktı

Adana Büyükşehir Belediyesi desteği ile bu yıl ilki düzenlenen “Adana Portakal Çiçeği Karnavalı Uluslararası Fotoğraf Yarışması”nda dereceye giren eserler Adana’nın tarihi Tepebağ Evleri’nde izlenime açıldı.

47 ülkeden 475 sanatçının 1830 fotoğrafla katıldığı yarışmanın altın madalyaları Çin, Türkiye ve Suudi Arabistanlı sanatçıların oldu. Yarışmada dereceye giren FIAP Altın Madalya: Zhizhou Jiang (Çin), TFSF Altın Madalya: Mohammed Muhtasib (Suudi Arabistan) ve IAAP Altın Madalya: Özgür Seçmen (Türkiye) fotoğrafları başta olmak üzere onlarca fotoğraf Adana’nın yeni çehresi tarihi Tepebağ Evleri’ndeki sergide bir araya geldi.

Seyhan Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen, açılışını Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yaptığı sergiye OTOFOKUS Fotoğraf Kulübü Başkanı Mustafa Şahin, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) ve Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) Temsilcisi Alperen Akharman, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) Başkanı Dr. Sefa Ulukan, Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Başkanı Berman Mantı, Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mahmut Göğebakan ve çok sayıda seçkin fotoğraf sanatçısı ile sanatseverler katıldı.

ZEYDAN KARALAR: DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Adana’nın kültür ve sanatta Türkiye’nin önde gelen şehirleri arasında yer aldığına dikkat çeken Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, uluslararası fotoğraf sanatını Adanalı sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Kültür-sanata önem veren, toplumsal duyarlılığı yüksek bir belediye yönetimi anlayışıyla hareket ettiklerini vurgulayan Başkan Karalar, “Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında ilki düzenlenen uluslararası fotoğraf yarışmasına bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz. Karnavalımız her geçen yıl daha büyük bir coşku ve katılımla gerçekleşiyor. Uluslararası boyuta taşınması da ayrı bir heyecan ve gurur oluşturuyor. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

MUSTAFA ÖNCÜL TEŞEKKÜR ETTİ

Adana Portakal Çiçeği Karnavalı Uluslararası Fotoğraf Yarışması Koordinatörü Mustafa Öncül ise Adana’nın her zaman ‘Büyük Şehir’ olduğunu, bu özelliği ile Anadolu’nun bir çok şehrine ağabeylik yaptığını söyledi. Kentin gelen herkese kucak açtığına işaret eden Öncül, “Adana’nın her konudaki zenginliği özgürlük ve hoşgörü kültüründen kaynaklanıyor. 12 yıl önce sevgili dostum Ali Haydar Bozkurt’un sosyal medyada paylaştığı minik bir “Nisan’da Adana’da buluşalım” videosu ile başlayan mütevazı Adana buluşması bugün, içinde yüzlerce etkinliğin yer aldığı uluslararası, dev bir neşe, mutluluk, barış, dostluk karnavalına dönüştü” dedi.

“Karnavallar ve Festivaller” temalı yarışmaya dünyanın dört bir yanından 2 bine yakın fotoğrafın yer aldığını kaydeden Mustafa Öncül, “Dünyanın dört bir yanındaki karnavallar, festivaller fotoğraf sanatı ile Adana’ya geldi. Yarışmanın tüm aşamalarından itibaren yanımızda olan, bize destek veren Adana Büyükşehir Belediyesi ve Seyhan Belediyesi’ne, kurum ve kuruluşlarımıza, seçici kurul üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Sergi, Seyhan Belediyesi tarafından restore edilerek Adana’ya kazandırılan Tepebağ Konakları’nda karnavalın bitiş günü olan 21 Nisan’a kadar açık kalacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN