Şehirde yeni trend sokak antrenmanı

Şehirde yeni trend sokak antrenmanı

Dünyada giderek yaygınlaşan ‘street workout/sokak antrenmanı’ İstanbul’a geldi. Genç sporcular, antrenmanlarını yapmak için metrobüs duraklarından Sultanahmet’e, İstinye’den Kız Kulesi manzaralı Salacak sahiline kadar şehrin muhtelif yerlerini seçiyor.

Egzersiz yapmak için spor salonuna gitmek zorunda olduğunuzu düşünüyorsanız bir kere daha düşünün. Sadece dışarı çıkmanız yeterli. Zira profesyonel sporcu olup da sokakta antrenman yapan o kadar çok kişi var ki artık... Küçük yaşlarından itibaren yüzme, basketbol, fitness gibi sporlarla uğraşan gençler, antrenmanlarını ‘street workout’ ile sokaklara taşıdı. İstanbul’un her yerinde hiçbir ekipmana ihtiyaç duymadan antrenman yapan gençler Üsküdar Salacak sahilinde bir elektrik direğini, Sultanahmet Meydanı’nda bir bankı veya bir parktaki spor aletlerini kullanarak hareketlerini yapıyor.

O gençlerden biri 23 yaşındaki Gizem Ece Yılmaz. Küçüklüğünden beri yüzme, basketbol, fitness gibi sporlarla uğraştığı belirten Yılmaz, 2011’de vücut ağırlığı antrenmanları yapmaya başladığını söyledi. Yılmaz, daha sonra street workout videolarını gördüğünü ve çok ilgisini çektiğini ifade ederek “Sosyal medyadan, önceden tanıdığım bir arkadaşımı takip ettim ve o benim sokakta antrenman yapmam için vesile oldu” diye konuştu. Yılmaz hiçbir ekipmana ihtiyaç duymadan her yerde ve her zaman istediği şekilde antrenman yapabildiğini ve bunun özgürlük olduğunu anlattı. 

İsmail Berk Çavuşoğlu ise yaklaşık 10 yaşından beri sporla uğraştığını, özellikle fitness ve sokak antrenmanı alanında kendini iyi hissettiğini belirterek, “Street workoutta spor salonuna bağlı kalmak gibi bir durum söz konusu değil. Tamamen kendi vücut ağırlığımızı kullanarak, özellikle dışarıdaki birçok materyalle bunun için oluşturulmuş bar parkurları üzerinde hareketlerimizi yapabiliyoruz” dedi.

Herkesin ulaşım için kullandığı otobüs ve metrobüs duraklarından spor yapmak için faydalanan 22 yaşındaki Fatih Albayrak, ortaokuldan sonra açık öğretim lisesine başladığını ve bu süreçte street workout ile tanıştığını anımsatarak, son 4 yıldır bu sporu yaptığını, 2 sene boyunca vücut direncini artırmak için kuvvet antrenmanları üzerine çalıştığını anlattı. Albayrak “Herhangi bir yerde, otobüs durağı veya metrobüs durağı olsun bu hareketleri yapmaya başlıyorum. Çok eğlenceli” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN