Selahattin Demirtaş'tan PKK'ya çağrı: Diyarbakır saldırısı için özür dileyin

Selahattin Demirtaş'tan PKK'ya çağrı: Diyarbakır saldırısı için özür dileyin

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 16 kişinin öldüğü Diyarbakır'daki saldırıyı kınayarak PKK'ya çağrı yaptı. Demirtaş, "Böylesi bir olayın meşru gerekçesi olamaz. En net ifadeyle kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Böylesi durumda sorumluların çıkıp özür dilemesi gerekiyor. Biz şehirlerimizde savaş istemiyoruz" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,  dokunulmazlık görüşmelerine ilişkin "Bugün en küçük gerilime mahal vermeden oyumuzu 'hayır'  olarak kullanıp genel kuruldan çıkacağız" dedi.

ÖZÜR DİLEYİN

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında konuştu. Demirtaş Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonun infilak ettirildiği saldırıyı kınayarak "Diyarbakır'daki patlamada hayatını kaybeden 15 kişinin DNA tespiti yapıldı. Son yolculuğuna uğurlandı. 10 kişi bir aileden 5 kişi de bir ailede can vermiş. Böylesi bir olayın meşru gerekçesi olamaz. En net ifadeyle kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Böylesi durumda sorumluların çıkıp özür dilemesi gerekiyor. Biz şehirlerimizde savaş istemiyoruz" diye konuştu.

KENDİMİZE DEĞİL ONLARA ÜZÜLÜYORUZ

Demirtaş dokunulmazlıkların Genel Kurul'da bugün görüşüleceğini anımsatarak şu ifadeleri kullandı: "Bugün arkadaşlarımız genel kurulda gerekli görüşlerimizi paylaşacaklar. Biz kaldırılmasını istiyoruz. Dokunulmazlıkların kaldırılması bu haliyle dikta rejimine yol açmaktır. Teklifimizi kabul etmediler. Anayasaya aykırı teklifi parlamentoda oylamaya sunacaklar. Kaç milletvekili bu ahlaksızlığa evet diyecek bilmiyoruz. Çok sayıda milletvekilinin bu itibarsızlaştırmaya hayır diyeceğine eminiz. Diğer 3 partiden çok sayıda milletvekilinin bu operasyona dur diyeceğine şüphe duymuyoruz. Siz HDP'nin dokunulmazlıklarını kaldırdığını zannedebilirsiniz amacınız bu olabilir ama hem bu amacınıza ulaşamayacak hemde sizi de içeri tıkacak süreci onaylamış olacaksınız. Mevzu biz olsak belki bu kadar da uğraşmayız. Biz kendi dokunulmazlığımızın kaldırılmasını istiyoruz zaten Yargılanmaktan korkmuyoruz. AKP'nin hukuk komisyonu haline gelmiş yargı adını taşıyan mahkemelerde yargılanmaktan korkmuyoruz. Evet diyen milletvekilleri tarihi vebal altına gitmiş olacak. Çocuk ve torunlarının yüzüne bakamayacak. Böyle bir suça evet demekle kendi siyasi tarihlerini kirletmiş olacaklar. Onlara üzülüyoruz kendimize değil. Onlarda halkın iradesini temsil ediyorlar. İradeyi kötüye kullanıyorlar. Halk onlara savaşı desteklesinler diye oy vermedi. Her yerde savaşı büyütüp körüklemek için bu yetkili kötü kullanan milletvekilleri var. Umut ediyoruz ki bu akşam ve Cuma günü bu vekillerin sayısının az olduğunu göreceğiz. Temennimiz odur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN