SGK hizmet dökümü nasıl alınır? 4A, 4B ve 4C hizmet dökümü için yapılması gerekenler

SGK hizmet dökümü nasıl alınır? 4A, 4B ve 4C hizmet dökümü için yapılması gerekenler

Haberimizde SGK hizmet dökümü nasıl alınır? sorusunun yanıtını ve 4A, 4B ve 4C hizmet dökümü için yapılması gerekenlerin ayrıntılarını bulabilirsiniz. Vatandaşlar devlet ya da özel sektördeki işlerinde istenen SGK onaylı sigorta hizmet dökümünü nasıl alacağını merak ediyor. SGK'nın internet sitesi üzerinden alınan sigorta hizmet dökümleri imzalı ve onaylı olmadığı için sorun yaşanmaktadır. e devlet üzerinden SGK onaylı sigorta hizmet dökümü nasıl alınacak? 4A, 4B ve 4C hizmet dökümü için yapılması gerekenleri sizler için derledik...

SGK hizmet dökümü nasıl alınır? sorusunun cevabını ve 4A, 4B ve 4C hizmet dökümü için yapılması gerekenleri haberimizin devamında bulabiliriniz.  SGK onaylı sigorta hizmet dökümünü E-devlet sistemi üzerinden alabilirsiniz. SGK Hizmet Dökümü, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çatısı altında bulunan tüm vatandaşlarımızın temin edebildikleri bir belgedir. Belge içerisinde sigorta ve prim bilgileri bulunmaktadır. SGK hizmet dökümü belgesi ile işe ilk girdiğiniz tarihi, çıkış tarihinizi, sigortanızın kaç gün yattığı, priminizin ne kadar ücret üzerinden yatırıldığı, çalışmış olduğunuz kurum bilgilerini öğrenebilirsiniz. Peki bu belgeyi almak için neler yapmanız gerekiyor. İşte haberimiz…

E-DEVLET ŞİFRE ÜCRETİ NE KADAR?

Şifre ilk alındığında PTT personeli size kapalı bir zarfta şifreyi verecektir. Bu şifrenin alımında PTT tarafından işlem masrafı olarak 2 TL tahsil edilmektedir. İlk şifreden sonra herhangi bir nedenle PTT'den alınacak her şifre için ayrıca 4 TL ücret ödenmektedir. 15 yaşını doldurmuş ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes bu şifreyi alabilir. Bu şifre ile her türlü E-Devlet sorgulamanızı yapabilirsiniz.

4A, 4B VE 4C HİZMET DÖKÜMÜNÜ NASIL ALINIR?

SGK hizmet dökümü, turkiye.gov.tr internet sitesinden e-Devlet uygulamasına giriş yapılarak alınır. Uygulamaya giriş yapıldıktan sonra, e-Hizmetler bağlantısı açılır. “Sosyal Güvenlik Kurumu” menüsünden 4A, 4B ve 4C hizmet dökümü bağlantılarıyla SGK Hizmet dökümü sorgulaması yapılabilir. Bu belgeyi dilerseniz “YAZDIR” diyerek inceleyebilirsiniz. Ya da barkodlu çıkartmak istiyorsanız da “Barkodlu Belge Oluştur” demeniz yeterlidir. Bunun dışında, ana sayfada bulunan arama kutucuğuna “SGK hizmet dökümü ya da Sosyal Güvenlik Kurumu” yazılarak da işlem yapılabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN