Sincar'da Peşmerge ile PKK arasında çatışma çıktı

Sincar'da Peşmerge ile PKK arasında çatışma çıktı

Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin boşaltılmasını istediği Sincar'dan Rojavalı Peşmergeler ile terör örgütü PKK'ya bağlı YBŞ arasında çatışma çıktı.

Rudaw'ın haberine göre, çatışanlar Roj Peşmerge Birliği (Rojavalı Peşmergeler) ile terör örgütü PKK’ye bağlı Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) güçleri.

İlk ateş, PKK'lılar tarafından açıldığı belirtiliyor. İlk belirlemelere göre çatışmada 5 PKK'lı terörist öldürüldü, iki tarafdan da çok sayıda yaralı olduğu bildirildi. Bölgede çatışma sona erse de zaman zaman silah sesleri duyuluyor.

500 kişilik Peşmerge birliği, sınır bölgesini korumak için dün Sinune-Hanesur arasındaki bölgeye konuşlanmıştı.

Roj Peşmergeleri olarak bilinen Suriye Peşmergeleri komutanlarından Albay Kadir Şeyh Memi, yaptığı açıklamada, "Güçlerimizden 500'ünü Şengal (Sincar) ilçesine bağlı Sinun kasabası ve Hanesur köyü arasında konuşlandırdık." demişti. 

Suriyeli Peşmergelerin sevk edildiği bölgelerin PKK'nın elinde olduğunu belirten Memi, "PKK militanlarının bölgeden çıkarılması için oraya güç takviyesi yaptık." diye konuşmuştu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN