Barzani, PKK'yı Sincar'dan çıkartıyor

Barzani, PKK'yı Sincar'dan çıkartıyor

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Peşmerge Bakanlığı bünyesindeki Suriyeli Peşmergelerin, terör örgütü PKK'nın Sincar'daki varlığına karşı harekete geçirildikleri belirtildi.

Roj Peşmergeleri olarak bilinen Suriye Peşmergeleri komutanlarından Albay Kadir Şeyh Memi, yaptığı açıklamada, "Güçlerimizden 500'ünü Şengal (Sincar) ilçesine bağlı Sinun kasabası ve Hanesur köyü arasında konuşlandırdık." ifadelerini kullandı.

PKK ORADAN ÇIKARILACAK

Suriyeli Peşmergelerin sevk edildiği bölgelerin PKK'nın elinde olduğunu belirten Memi, "PKK militanlarının bölgeden çıkarılması için oraya güç takviyesi yaptık." dedi.

DAHA FAZLA PEŞMERGE BEKLENİYOR

Memi, PKK'nın bölgeden çıkarılması için kendilerinin bağlı bulundukları merkezden daha fazla Peşmerge'nin gönderilmesi talebinde de bulunduklarını söyledi.
Sincar ilçesine bağlı Sinun kasabası ve Hanesun bölgesi Irak-Suriye sınırında yer alıyor.

PKK, DEAŞ'I BAHANE ETMİŞTİ

Terör örgütü PKK, Ağustos 2014'te DEAŞ'ın Sincar ilçesine saldırmasını bahane ederek bölgede varlık göstermeye başlamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN