Sınır kapısında 'Burseya' sevinci

Sınır kapısında 'Burseya' sevinci

Zeytin Dalı Harekatı'nın 9. gününde Burseya Dağı'nın terör örgütü PKK/PYD'den alınmasını kutlayan bir grup, Öncüpınar Sınır Kapısı'nda Türk bayraklarıyla sevinç gösterisi yaptı.

Suriye'nin Afrin kentindeki Burseya Dağı'nın ele geçirilmesinin ardından Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısında ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan bir grup, sevinç gösterisi yaptı.

18-01/28/2-1517144376.jpg

Zeytin Dalı Harekatına katılan askerler lehine slogan atıp tezahüratlarda bulunan kalabalık, bir süre Burseya Dağının ele geçirilmesini kutladı.

18-01/28/1-1517144358.jpg

ÖZEL HAREKATIÇILARDAN ZEYTİN DALI'NA DESTEK

İstanbul Polis Emekli Özel Harekatçılar Derneği üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin "Zeytin Dalı Harekatı"na destek amacıyla bir araya geldi.

Galatasaray Meydanı'nda toplanan dernek üyeleri adına açıklama yapan eski özel harekat polisi Yavuz Kurt, TSK'nin sınır ötesinin her yerinde ve Afrin'de yürüttüğü mücadeleyi sonuna kadar desteklediklerini belirtti.

18-01/28/dest2.jpg

Kurt, "Sınırlarımız dışında Afrin'de işimiz olmadığını düşünen Batı'nın tepkisinden korkanlar şunu bilsinler; artık eski Türkiye yok. Geleceğini kendisi belirleyen, karar alırken Batı'nın onayını değil milletinin onayını alan Türk devletini tehdit eden kim olursa olsun dünyayı onlara dar edecek büyük tarihi şan ve şerefle dolu bir Türkiye var artık." dedi.

18-01/28/11.jpg

Dernek Başkanı Latif Özer de operasyonu protesto edenlerin karşılarında olacaklarını ifade ederek, "Biz dernek olarak bu grupları, özellikle sosyal medyada kendilerini düşmanın uşaklığını yapmamaları yönünde uyarıyoruz." şeklinde konuştu.

18-01/28/3-1517144414.jpg

ŞEHİT AİLELERİNDEN DESTEK

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Özgür Suriye Ordusu ile birlikte Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Suriye’nin Afrin bölgesine ilerlemesi sürerken, şehit aileleri ve gaziler de Öncüpınar Sınır Kapısına gelerek askerlere destek verdi.

18-01/28/bay1.jpg

Türkiye Harp Malulü Gazileri, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Gaziantep Şubesi tarafından organize edilen gezi ile birlikte harekatın kilit noktalarından biri olan Kilis’e gelen şehit aileleri ve gaziler burada askeri birliklere ziyaret gerçekleştirerek, operasyonda olan askere moral verdi.

18-01/28/bay2.jpg

Son olarak Öncüpınar Sınır Kapısı önüne gelen dernek üyeleri burada ‘şehitler ölmez’ sloganları atarak sınır ötesindeki Mehmetçiğe destek verdiler. Burada bir açıklama yapan dernek başkanı Mehmet İnce, Suriye’de ülkenin güvenliği ve huzuru için mücadele eden askerlere destek vermek amacıyla Kilis’e geldiklerini belirterek, “Allah askerimize yardımcı olsun. İnşallah başarıyla harekatı tamamlar, ülkeye dönerler” dedi.

Bazı şehit aileleri de Mehmetçiklere dua ederek, “Bizler şehit aileleri olarak askerlerimize tam destek veriyoruz. Gerekirse biz de bu ülke için canımızı veririz” diye konuştular.

DESTEK KONVOYU

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde vatandaşlarca Zeytin Dalı Harekatı'na destek konvoyu yapıldı.

Reyhanlı'da, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik yürütülen harekata destek olmak isteyen çok sayıda vatandaş, araçlarıyla ilçe merkezine geldi. 

18-01/28/kon1.jpg

Uzun araç konvoyu oluşturan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrağı ve zeytin dallarıyla ilçe caddelerini dolaştı. 

Ardından Suriye sınırındaki Harran Mahallesi meydanında toplanan kalabalık, "En büyük asker bizim asker", "Her Türk asker doğar", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı. 

18-01/28/kon2.jpg

Harran Mahallesi Muhtarı Ahmet Yıldız, yaptığı açıklamada, askerlerin her zaman arkasında olduklarını söyledi. 

Yaklaşık 700 araçlık konvoyla askere ve millete destek olmaya çalıştıklarını belirten Yıldız, ''Burada genç, yaşlı ve çocuk herkes Türkiye Cumhuriyeti'nin arkasındadır. Askerimizi seviyoruz ve dualarımız onlarla." dedi.

18-01/28/kon3.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN