Şırnak’ta 1 terörist etkisiz hale getirildi

Şırnak’ta 1 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), kış hazırlığında olan terör örgütüne karşı yürüttüğü operasyonlarda 20 ton yaşam, gıda ve tıbbi malzeme ile çok sayıda mühimmatın ele geçirildiğini, Şırnak’ta 1 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

TSK, Şırnak’ta devam eden operasyonda bölücü terör örgütünün ana üs bölgesine (Bestler Dereler) girildiğini, toplam 16 sığınakta; 10 Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 av tüfeği, 1 Yeasu marka el telsizi, 1 silah üstü termal dürbün,100 kilogram amonyum nitrat, çok sayıda mühimmatın (6 bin 12.7 mm Uçaksavar fişeği, 5 bin 5.56mm M16 fişeği, bin 7.62 mm Biksi fişeği, 120 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 6 adet antitank roketatar mühimmatı, 3 adet antipersonel roketatar mühimmatı, 16 el bombası, 20 adet av tüfeği fişeği, 2 adet antitank mayını, 20 adet fünye), kış üslenmesi için bölgeye getirilen ve sığınaklara depolanan yaklaşık 20 ton yaşam, gıda ve tıbbi malzemeler ele geçirildiğini bildirdi. Açıklamada 3 el yapımı patlayıcının imha edildiği, bombalı eylemlerde kullanılmak üzere 1 plakasız traktör, 1 ATV motor ve patlayıcı yüklü 1 araç ele geçirildiği belirtildi.
Açıklamada ayrıca, Şırnak/Şenoba’da, arazi araması icra eden güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü mensubu teröristler arasında çıkan çatışmada bölücü terör örgütü mensubu 1 terörist silahı (bir Kalaşnikof piyade tüfeği) ile birlikte etkisiz hale getirildiği, Mardin/Nusaybin’de, güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında tespit edilen bir sığınakta çok miktarda yaşam malzemesinin ele geçirildiği bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN