Son dakika! AB'den Türkiye'ye 3 milyar euroluk ödemeye onay

Son dakika! AB'den Türkiye'ye 3 milyar euroluk ödemeye onay

Avrupa Birliği (AB), 2016'da imzalanan mülteci anlaşmasına ilişkin Türkiye'ye taahhüt ettiği ödemenin 3 milyar euroluk ikinci kısmını onayladığını duyurdu.

AB'nin yürütme organı Avrupa Komisyonu'ndan yapılan açıklamada "Komisyon bugün Türkiye'deki sığınmacılar için ikinci 3 milyar euroluk diliminin naklini başlatıyor" dendi.

Brüksel'deki basın toplantısında konuşan AB'nin Göçmenlik Komiseri Dimitris Avramopulos komisyonun 2 yıl önce yapılan anlaşma kapsamında 3 milyar euroluk ilk ödemeyi tamamen ilettiğini belirterek "Şimdi AB ve üye ülkeler ikinci dilimin fonlamasını yapmak zorunda" dedi.

Avramopulos " Öncekinde olduğu gibi aynı ayrımı yapmamız mantıklı. AB bütçesi 1 milyar euroyu iletirken üye ülkeler de geriye kalan 2 milyar euroyu verebilir" dedi.

Türkiye ve AB arasındaki sığınmacı anlaşmasına  göre Türkiye'den Yunan adalarına gelen her yeni kayıt dışı sığınmacı Türkiye'ye  geri gönderilmek zorunda. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN