Son dakika! Abdullah Gül: Adaylığım söz konusu değildir

Son dakika! Abdullah Gül: Adaylığım söz konusu değildir

24 Haziran erken seçiminde Cumhurbaşkanı adayı olacağı iddia edilen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul'da basın toplantısı düzenledi. Adaylığı konusunda açıklama yapan Gül "Geniş bir mutabakat olursa gerekeni yaparız demiştim. Adaylığım söz konusu değildir" dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Cumhurbaşkanlığı adaylığı ilgili açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin karşısına geçen Gül, geniş mutabakat sağlanmadığını belirterek, adaylığının söz konusu olmadığını söyledi.

İşte Abdullah Gül'ün açıklamalarının satırbaşları:

Ülkemiz büyük zorluklarla karşı karşıya. İçeride daha çok huzura, güvene, barışa ihtiyaç varken maalesef tam tersine kutuplaşma, korku ve kaygı ortamı var. Ekonomik kaygıların da ciddi seviyelere ulaştığını görüyoruz. Türkiye için neyin iyi olduğunu konuşmaktan çok siyasi manevraları konuşmakla meşgulüz. Türkiye pozitif bir gündem içinde değil. Böyle bir ortamda Türkiye seçime gidiyor. Onun beklentileri, bunlar da onun bir parçası. Benim ismim de yoğun bir şekilde gündemde. Öncelikle şunu bilmenizi isterim ki bir faninin ulaşabileceği bütün mevkilere ulaşmış vaziyetteyim. Bütün bunlar gerimde kalmış şeyler. Bu yolların hepsini yürüdüm. Ne ben ne ailem herhangi bir beklenti, arzu içinde değiliz. Arzumuz memleketimizin huzurlu olması.

Bunun ötesinde hiçbir arzum beklentim olamaz. Ben her şeyi geride bıraktım. Birçok kişinin ulaşmak için uğraştığı şeyler benim için mazi olmuştur. Cumhurbaşkanlığından sonra aktif siyaset içinde olmayacağımı söyledim. Öyle de yaptım. Aktif siyaset içinde olmadım. Arkadaşlarımın düğün davetlerine bile gidemedim. Bu şu anlama da gelmezdi. Tecrübelerimiz kendime saklayacağım. Memleketimle ilgili kayıtsız kalacağım. Zaman zaman Türkiye'nin hayati gördüğüm konuları ile ilgili bilgilerimi Cumhurbaşkanı ile paylaşma fırsatım oldu.

Darbe teşebbüsü ortaya çıktığında üstüme düşenleri yaptım.

Seçimlerin aniden erken yapılacağının anlaşılması üzerine Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ismimi zikretmesi ile başlayan hareketlilik benim dışımda gelişmiştir. Benim bir talebim değildir. Bunun bilinmesini isterim. Benim bilgime ve tecrübeme güvenen kişilerin bir talebi ile ortaya çıkmıştır. Birçok kişiler böyle bir talep içinde olmuşlardır. Ben de çok geniş bir mutabakat söz konusu olursa o zaman üstümüze düşen yapmaktan kaçınmayacağımı söyledim.

ADAYLIĞIM SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

Toplumun büyük bir kesiminden de talep söz konusu olunca bunun uzağında durma gibi bir sorumsuzluk göstermeyeceğimi de ifade etmişimdir. Hepimizin bildiği gibi Temel Bey'in diyalog çabalarını takdirle karşılıyorum. Geniş bir mutabakatın ortada olmadığı da gözükmüştür. Adaylığımla ilgili bir süreç söz konusu değildir.

DÜNKÜ AÇIKLAMASINDA NE DEMİŞTİ?

Seçim sonuçlarının memleket için hayırlı olması dileğinde bulunan Gül, dünkü açıklamasında şöyle konuştu:

"Şüphesiz ki seçim denince beklentiler, tartışmalar, heyecanlar. Bunlar da bunun bir parçası, bunlardan kaçınılamaz. Hele memleketle ilgilenen, memleketin geleceğinden kaygı duyan, 'daha iyi olsun' diye uğraşan, tartışan herkes bu kaygıyı taşıyacaktır. Bu çerçevede bugünlerde tabii yoğun olarak bu tartışmalar olurken benim ismim etrafında da herkes bir şeyler söylüyor. Bunları böyle bir cami önünde açıkçası konuşmak, düşüncelerimi açıklamak pek istemem. Onun için yarın sizleri çağıracağım, ne düşündüğümü, ne yapacağımı bunları size detaylı olarak yarın anlatacağım. Ama siz de doğrusu bunu takdir etmelisiniz, cami kapısında, cami önünde, bu kadar memleketin geleceğiyle ilgili önemli meseleleri konuşmayı çok doğru bulmuyorum. Sizlerle yarın görüşmek üzere."

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN