Son dakika! Afrin'in kuzeyinde cepheler birleşti (Afrin'de son durum)

Son dakika! Afrin'in kuzeyinde cepheler birleşti (Afrin'de son durum)

TSK'nın Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekarı kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 569 oldu. Afrin’in 7 köyü daha teröristlerden temizlendi, Mabatlı belde merkezi ile Afrin ilçe merkezinin ana kara yolu bağlantısı kesildi. Böylece Afrin tam anlamıyla çembere alınmış oldu. Harekat alanında doğudan batıya ve batıdan doğuya ilerleyen birlikler, Afrin'in kuzeyinde birleşti. 5 köy daha teröristlerden temizlendi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'de terör örgütü PYD/PKK/YPG'nin işgal ettiği bölgelere yönelik 20 Ocak'ta başlattığı Zeytin Dalı Harekatı 57'nci gününde hız kesmeden devam ediyor. Doğu ve Batı cephesinden ilerleyen birlikler kentin kuzeyinde birleşirken, 5 köy daha teröristlerden temizlendi. 

3 BİN 569'A YÜKSELDİ

TSK'dan bu sabah yapılan açıklama ile harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist saysının 3 bin 567'ye yükseldiği kaydedildi. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'de gerçekleştirdiği konuşmasında saının 3 bin 569 olduğunu kaydetti.

Öte yandan iyice köşeye sıkışan teröristlerin Afrin şehir merkezinde araçları ateşe verdiği ortaya çıktı.

18-03/17/1-1521292472.jpg

7 KÖY DAHA TEMİZLENDİ

TSK ve ÖSO, Afrin’in 7 köyünü daha teröristlerden temizleyerek, Mabatlı belde merkezi ile Afrin ilçe merkezinin ana kara yolu bağlantısını kesti.

Son gelen bilgilere göre Afrin'in Hacı Kasımlı, Eşkanşarki ve Astaro köyleri teröristlerden temizlendi.

TSK BİRLİKLERİ KUZEYDE BULUŞTU

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Afrin harekat alanında doğudan batıya ve batıdan doğuya ilerleyen birliklerin Afrin'in kuzeyinde buluştukları belirtildi. TSK ve ÖSO, Afrin’in 4 köyünü daha teröristlerden temizleyerek, Mabatlı belde merkezi ile Afrin ilçe merkezinin ana kara yolu bağlantısını kesti. İlerleyişini sürdüren TSK ve ÖSO, Hacı Kasımlı, Eşkanşarki, Astaro, Mirkan, Sino, Tatara, Çatalkapı ve Şeyh Obası köylerini de teröristlerden temizledi.

KANDİL EKİBİ KAÇTI

PKK'lı teröristleri adım adım izleyen istihbarat kaynakları, Afrin merkezde örgütün sözde üst düzey komutanlarının toplantı halinde olduğunu belirledi. Bunun üzerine havalanan F16 savaş uçaklarımız, Afrin asayiş sorumlusu Abdurrahim İbrahim ve yardımcılarının bulunduğu binayı tek atışla vurdu.

18-03/17/20180310_2_29155412_31518309.jpg

Bu olay üzerine PKK’da ciddi panik yaşadı. TSK ve ÖSO’ya karşı direneceklerini her fırsatta dile getiren PKK/PYD’nin Kandil'den gelen lider kadrosu, Afrin’de zorunlu olarak tuttukları militanları bırakarak kaçmaya başladı.

HALK PYD'NİN DEPOSUNU BASTI

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında TSK ve ÖSO birlikleri tarafından kuşatılan Afrin kent merkezinde terör örgütü PKK/PYD elebaşları kaçarken, vatandaşlar örgüte ait gıda depolarını basarak yağmaladı.

"AFRİN'E GİRDİK, GİRİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Mardin 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada ise, "Artık an meselesi. Afrin'e girdik giriyoruz. Şimdi bir müjde bekliyoruz. Fetih yakın, müjde yakın" dedi.

DÜN 12 STRATEJİK NOKTA ELE GEÇİRİLDİ

TSK ve ÖSO, harekatın 56. gününde Afrin'in Yukarı Meski, Aşağı Meski, Şeyh Bilal, Küçük Meydan, Kurdane, Aşağı Gulyan, Yukarı Gulyan, Kokan ve Darkir köyleri ile stratejik öneme sahip 524, 544 ve 801  rakımlı tepeleri teröristlerden temizledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN