Son dakika! AK Parti'den erken seçim açıklaması: Yetki KHK'sı çıkarabiliriz

Son dakika! AK Parti'den erken seçim açıklaması: Yetki KHK'sı çıkarabiliriz

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 24 Haziran'daki seçime ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada "Biz seçim gerekçesiyle Meclis'i kapatmış değiliz. Eğer gerek olursa, daha eski yıllarda uygulanan yetki KHK'sı çıkarabiliriz" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, seçim teklifiyle ilgili açıklama yaptı.

Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Turan, "TBMM Komisyonu bugün, genel kurul da seçim kararı için yarın toplanabilir" dedi.

AK Parti'nin büyük kongresinin tarihine ilişkin konuşan Turan, "Takvim sıkışık. Kendi aramızda tartışacağız. Büyük kongrenin seçim sonrasına kalmasında hiçbir beis yok. Yasal engel yok, değerlendirip karar vereceğiz. Eylül sonuna kadar yasal olarak kongreyi yapma görevimiz var. Sıkıştırılmış bir kongre yerine seçim sonrasına bırakabiliriz. Takvim uyarsa erken de yapabiliriz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim tarihinin 24 Haziran olduğunu açıklamıştı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN