Son dakika! Akar ve Fidan'dan Rusya'ya kritik ziyaret

Son dakika! Akar ve Fidan'dan Rusya'ya kritik ziyaret

Son dakika! Türkiye'nin Afrin'e operasyon hazırlıkları sürerken, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hukusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan, kentten askerini çekmeyen Rusya'ya gitti. Akar ve Fidan, Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gerasimov'la bir araya gelecek.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gerasimov'la yapacağı, MİT Müsteşarı Fidan'ın da katılacağı Moskova'daki görüşmede, bölgesel güvenlik konuları, Suriye'deki son gelişmeler ve Astana/Cenevre süreci ele alınacak.

Genelkurmay Başkanlığı sitesinden ziyaret hakkında yapılan açıklama şöyle:

"Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan, 18 Ocak 2018 tarihinde Rusya Federasyonu Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Gerasimov ile bölgesel güvenlik konuları, Suriye’deki son gelişmeler ve Astana/Cenevre süreci hakkında görüşmelerde bulunmak üzere Moskova’ya gitmişlerdir."

RUSYA BÖLGEDEN ASKERLERİNİ ÇEKMEDİ

Türkiye PYD/YPG’nin kontrolü altındaki Afrin’e yönelik operasyon hazırlığını sürdürürken, Rusya’nın henüz bu bölgedeki askerlerini çekmediği öğrenildi. Ancak İdlib’teki Rus uçaklarının vurulmasının arkasında ABD’nin olduğunun ima edilmesi, ardından YPG’den bir ordu kurulacağı açıklamasının Rusya’nın tavrını da netleştirdiği ifade edildi. Güvenlik bürokrasisi kaynakları, Rusya’nın bu süreçte Afrin’de kendi kontrolündeki bölgeyi boşaltmasının beklendiğini ifade etti. Rusya’nın Afrin’de 200’e yakın polis gücü olarak kullandığı askeri olduğu belirtiliyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN