Son dakika! Avusturya imamları sınır dışı edip camileri kapattı

Son dakika! Avusturya imamları sınır dışı edip camileri kapattı

Avusturya kültür bakanlığı, ülkede faaliyet gösteren Türk imamlarını sınır dışı edeceğini ve yedi camiyi kapatacağını açıkladı. Kararı destekleyen Avusturya Şansölyesi Sebastian Kurz, camilerde İslam yasasına uyulmadığını söyledi. Avusturya'nın kararına Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, tepki gösterdi, "Avusturya’nın sudan bahanelerle 7 camiyi kapatıp imamları sınır dışı etmesi ülkedeki İslam karşıtı ırkçı popülist dalganın sonuçlarından biri" dedi.

KARAR.COM

Türk ve İslam karşıtı açıklamaları ve tavırlarıyla sıkça gündeme gelen Avusturya Şansölyesi Sebastian Kurz, sabah saatlerinde yapıtğı açıklamayla tartışma yarattı. Buna göre Avusturya hükümeti Avusturya'da bulunan toplam 7 camiyi kapattığı ve birçok Türk imamını sınır dışı edeceği açıklandı. Kurz'un da desteklediği bu uygulama, kültür bakanlığı tarafından gerçekleştirildi. Konuyla ilgili de ayrıca bir açıklama yapan bakanlık, Avusturya'da faaliyet gösteren Türk imamlarının İslam yasalarına aykırı hareket ettikleri ve dini politikleştirdikleri gerekçeleriyle bu kararı aldıklarını söyledi.  

İMAMLARIN OTURMA İZNİ İPTAL EDİLEBİLİR

Hükümetten yapılan açıklamaya göre ayrıca Avusturya'da faaliyet gösteren birkaç imamın da mercek altına alındığı ve bunların da oturma izninin elinden alınabileceği dile getirildi.

HÜKÜMET'TEN İLK TEPKİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Avusturya'nın cami kapatma kararını sert sözlerle eleştirerek, "Avusturya’nın sudan bahanelerle 7 camiyi kapatıp imamları sınır dışı etmesi ülkedeki İslam karşıtı ırkçı popülist dalganın sonuçlarından biri" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN