Son dakika! Erdoğan-Putin görüşmesinde 'normalleşme' teyidi

Son dakika! Erdoğan-Putin görüşmesinde 'normalleşme' teyidi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in görüşmesi sona erdi. Erdoğan görüşme öncesi "İki ülkenin dayanışması geleceğe yönelik güveni arttırıyor" dedi. Putin ise "Türkiye Rusya ilişkileri tümüyle eski haline döndü. Ticaret hacmimiz son 8 ayda yüzde 30 arttı" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Soçi'de Devlet Başkanlığı Rezidansı'ndaki görüşmesi saat 17.20'de başladı.

İki liderin görüşmesinde ana gündem maddesi Suriye sorunu ve Türkiye'nin Rusya'dan alacağı S-400 hava savunma sistemi. 

17-11/13/8268638.jpg

KARŞILIKLI GÜVEN MESAJLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile baş başa görüşmesinde, "Gerek bölgede ikili ilişkilerimiz, bunun yanında bölge sorunlarına yönelik dayanışmamız, geleceğe yönelik güvenimizi de artırıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ise "Özellikle bu normalleşme süreci içerisinde gerçekten yoğun bir şekilde bir araya gelişimiz, Türkiye ve Rusya Federasyonu arasındaki ilişkileri daha da güçlendirecek" ifadelerini kullandı.

17-11/13/8268634.jpg

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "İlişkilerin tam kapasite ile canlandığını söyleyebiliriz" dedi.

Görüşmeye, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katılıyor.

PYD'NİN KATILACAĞI TOPLANTI ERTELENMİŞTİ

Moskova yönetimi Soçi'de yapılacak, Suriye toplantısına PYD'yi de davet etmiş, Ankara'nın tepki göstermesi üzerine o toplantı ertelenmişti. Görüşmede bu konunun da ele alınması bekleniyor.

Kritik ziyaret öncesi yazılı bir açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "İkili ilişkiler başta olmak üzere, Suriye ve bölgesel konular ele alınacak" dedi.

Kalın, Rusya ile ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarma hedefini gerçekleştirmeye yönelik çalışmaların da kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti.

İKİNCİ DURAK KUVEYT ARDINDAN KATAR

Erdoğan, Rusya'nın ardından, körfez krizinde arabulucuk yapan Kuveyt’i ziyaret ederek, Kuveyt Emiri el-Sabah ile bir araya gelecek. 

Cumhurbaşkanı'nın 3. ve son durağı ise Katar olacak. Erdoğan, Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite üçüncü toplantısına katılacak. Ziyarette körfez krizi de gündemde olacak. 

Kalın, "Türkiye, bu gerginliğin bir an önce barışçıl yollardan çözüme kavuşturulmasını arzu etmektedir" açıklamasında bulundu.

Erdoğan, ziyaret öncesi İstanbul'dan hareketinden önce Rusya ve ABD arasındaki Suriye mutabakatına sert tepki göstermişti. Cumhurbaşkanı "Sözlerini tutmadılar, Mümbiç boşaltılmadı. YPG hala orada. Biz Irak'a ABD'nin girmesini istememiştik. Girdiler. Irak'ta durmayacağız dediler, boşalttılar mı? Boşaltmadılar. Dünya ahmak değil. Bazı gerçekler maalesef farklı söyleniyor ama uygulaması farklı oluyor" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN