Son dakika! Erdoğan'dan ABD'ye mesaj: Münbiç fazla beklemeyecek

Son dakika! Erdoğan'dan ABD'ye mesaj: Münbiç fazla beklemeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum'da gerçekleştireceği kongre öncesi kendisini bekleyen vatandaşlara seslendi. Erdoğan burada AP'nin Afrin kararına sert çıkarak, "Ey Avrupa Parlamentosu, siz bu millete ne zamandan beri akıl vermeye başladınız? O aklı kendinize saklayın" dedi. Erdoğan kongrede gerçekleştirdiği konuşmasında ise ABD'ye 'Münbiç'i boşalt' çağrısında bulunarak, "İnşallah Münbiç'teki kardeşlerimizi daha fazla bekletmeyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yakutiye Buz Hokeyi Salonu'nda gerçekleşen partisinin Erzurum 6. Olağan İl Kongresi'nde konuştu.

Buradaki konuşmasında önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, ABD'ye Münbiç için çağrıda bulunarak, "ABD terör örgütüyle ile birlikte Münbiç'i boşaltırsa bu işi çok daha kolay bir şekilde gerçekleştiririz" dedi.

18-03/16/r1.jpg

Erdoğan şöyle devam etti:

Şimdi bir yandan İdlib tarafındaki gözlem noktalarımızı genişletip tahkim edecek, diğer yandan da Münbiç'e yöneleceğiz. Münbiç konusunda ABD yeni bir yöntem önermiştir. Yönetimde sürekli değişiklik olduğu için yeni kadronun nasıl bir yol izleyeceğini bilmiyoruz.  ABD neden Münbiç'te, DEAŞ'ı kovmak için. Şu anda orada DEAŞ yok. YPG çıktı mı 3 ayda çıkarırız dediler. Çıkmadılar. Bunları Fırat'ın doğusuna sürmediler. Biz oyalanmaya gelemeyiz. Oranın sahibi Araplar. Bırakalım onlar gelsin, girsin. Bunu söyledik.

18-03/16/r2.jpg

"FAZLA BEKLETMEYECEĞİZ"

Biz oralara işgal için değil Suriyeli kardeşlerimizin kendilerine güvenli bir gelecek kurmalarına yardım için gittik. ABD terör örgütüyle ile birlikte Münbiç'i boşaltırsa bu işi çok daha kolay bir şekilde gerçekleştiririz. Bunların zaten bizim bu faaliyetlerimize en küçük bir değişiklikleri olmayacak. Onlardan ihsan istemiyoruz, gölge etmesinler yeter.

İnşallah Münbiç'teki kardeşlerimizi daha fazla bekletmeyeceğiz. Biz o teröristleri işgal ettikleri yerden mutlaka çıkaracağız. 

18-03/16/r3.jpg

"O AKLI KENDİNİZE SAKLAYIN"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yakutiye Buz Hokeyi Salonu'nda partisinin Erzurum 6. Olağan İl Kongresi öncesinde kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, AP'nin Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, 'Türkiye Afrin'den çekilsin' kararına sert sözlerle karşılık verdi.

Erdoğan, "Ey Avrupa Parlamentosu, siz bu millete ne zamandan beri akıl vermeye başladınız? O aklı kendinize saklayın" diyerek şu sözleri kaydetti:

Afrin'de de sona doğru geliyoruz. AP meydan okuyor. Askerlerinizi çekin oradan diyorlar, bu doğru değil diyorlar, ey Avrupa Parlamentosu siz bu millete ne zamandan beri akıl vermeye başladınız. O aklı kendinize saklayın.

18-03/16/r4.jpg

KAÇACAK DELİK ARAYACAKTINIZ

Kapıları açıp gönderseydik, kaçacak delik arayacaktınız, delik. Şu anda da istediğiniz kararı alın, bir kulaktan girer öbür kulaktan çıkar. Sizin aldığınız kararların kıymeti harbiyesi yok. Bunlar maksuda geçemediler, hala binadalar.

Afrin'de yola devam. Asla sivil insanlarla bizim işimiz yok, Suriye topraklarında bizim işimiz yok ama biz Suriye topraklarında mazlum, mağdur insanları kurtarıyoruz. O namussuzlar Afrin'den kaçmak isteyen sivillere bile nasıl zulmettiler, gördünüz değil mi, bombaları sakladıkları yeri de yakaladık mı, ininize girdik, gireceğiz. Nereye kaçarsanız kaçın kovalayacağız. Çünkü, namerte kaçmak merte kovalamak yakışır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN