Son dakika: Fransa'dan IKBY'ye referandum tepkisi

Son dakika: Fransa'dan IKBY'ye referandum tepkisi

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian, referandumun uygunsuz olduğunu söyledi. Bağdat ve Erbil’i birbirleriyle görüşmeye davet etti.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin yapmayı planladığı bağımsızlık referandumun uygunsuz olduğunu söyledi ve Bağdat ile Erbil arasında diyalog çağrısı yaptı. Irak Federal Mahkemesi ise bugün aldığı kararla IKBY'deki referandumun durdurulduğunu açıklamıştı. Mahkeme, referandumunun anayasal olmadığı yönündeki suçlamaların incelenmesine kadar sürecin durdurulacağını belirtmişti.

BARZANİ: REFERANDUMUN ERTELENMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL

IKBY yönetiminin ise Irak Federal Mahkemesi'nin söz konusu kararına uyması beklenmiyor. Çok sayıda ülkenin referandumun ertelenmesi ya da düzenlenmemesine yönelik açıklama yapmasına rağmen IKBY lideri Mesud Barzani, referandumun ertelenmesinin söz konusu olmadığını açıklamıştı.

DAHA ÖNCE İNGİLTERE'DEN TEPKİ GELMİŞTİ

İngiltere daha önce, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de bağımsızlık referandumu yapma kararını desteklemediğini açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN