Son dakika! Halikopter kazasında yaralanan Halil Ünver hayatını kaybetti | Halil Ünver kimdir?

Son dakika! Halikopter kazasında yaralanan Halil Ünver hayatını kaybetti | Halil Ünver kimdir?

Son dakika! İstanbul Bostancı'daki helikopter kazasında ağır yaralanan iş adamı Halil Ünver hayatını kaybetti. Otokar Yönetim Kurulu Üyesi Ünver, ağır yaralandığı kazanın ardından hastaneye kaldırılmıştı. Ünver, Türkiye'nin lisanslı ilk helikopter pilotuydu. Ünver'in 49 yıl önce de denizde ölümden döndüğü ortaya çıktı.

İstanbul Bostancı açıklarında düşen helikopterde ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Otokar yönetim kurulu başkan vekili Halil İbrahim Ünver, Türkiye'nin lisanslı ilk helikopter pilotuydu.  

Otokar yönetim kurulu başkanvekili Halil İbrahim Ünver'in de içinde olduğu helikopter bugün akşam saatlerinde Bostancı açıklarında düştü. Vatandaşlar tarafından kurtarılan Halil İbrahim Ünver'in kim olduğu merak konusu olmuştu. Ünver'in Otokar'ın Yönetim Kurulu üyesi olduğu belirtildi. Düşen helikopterin Halil İbrahim Ünver'e ait Ünver Havacılık adına kayıtlığı olduğu öğrenildi.

18-09/06/resimid_10393737-1536250563.jpg
Otokar Yönetim Kurulu Üyesi Halil Ünver böyle kurtarılmıştı. 

HALİL İBRAHIM ÜNVER KİMDİR?

2006 yılında verdiği bir röportajda hayatını anlatan Ünver, 1996 yılında Türkiye'de kurs görüp lisans alan ilk helikopter pilotu olduğunu söylemişti. Ünver Havayolları adında bir havayolu şirketi kurduğunu ve hava taksiciliği yaptığını belirten Ünver, röportajda şunları söylemişti:

"Şu anda bir helikopterimiz var, 2007 senesinde alacağımız uzun menzilli ve çift motorlu helikopterle uzun menzilli İstanbul-Antalya, İstanbul-Bodrum gibi uçuşlar yapacağız. Havacılığı yeni gelişen bir pazar. Türkiye'nin altyapısı ve coğrafi konumu helikopterlere imkan sağlıyor. Çünkü helikopterle havaalanı dışında da müsait alanlara inip kalkabilme imkanı olduğundan her yere inebiliyorsunuz. Bir de Türkiye'de havaalanlarının özellikle turizm sezonunda trafiği çok yoğun oluyor."

18-09/06/halil-unver-1536250958.jpg

İstanbul'da helikopter trafiğinin hızlandığını belirten Halil Ünver, helikopterlerin kısmen şu anda sağlık hizmetlerinde ambulans olarak kullanılmaya başladığını ve önümüzdeki günlerde 5 yeni helikopterin gelişiyle helikopter piyasasının büyüyeceğini ve ileriki tarihlerde çok kullanılan bir ulaşım aracı olacağına yer vermişti.

18-09/06/2634006.jpg

Ünver'in hayata gözlerini yumduğu Ataşehir'deki Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'ne Otokar yönetim kurulu başkanvekili olan Ünvar'ın iş arkadaşları geldi. Öte yandan bazı dizi oyuncuları da Ünver'in ailesini ziyaret etti.

18-09/06/eaecc49adce74f6a55a8a0f3eea0772e-1536258267.jpg

49 YIL ÖNCE DE ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Bell 430 tipi helikopterde hayatını kaybeden Otokar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil İbrahim Ünver'in 49 yıl önce denizde ölümden döndüğü ortaya çıktı. Halil Ünver, 19 yaşındayken 1969 Aralık'ta bindiği deniz motorunun infilak etmesi sonucu yaralanmıştı. Baba İzzet Ünver ve anne Ferha Ünver de o tarihte gazeteye teşekkür ilanı vermişti. İzzet Ünver oğlu Halil Ünver'de kaza sonrası oluşan yanıkları tedavi eden Kasımpaşa Devlet Hastanesi plastik cerrahına ve hemşirelerine ilanla teşekkür etmişti.

18-09/06/20180906_2_32240367_36981893-copy.jpg
Halil Ünver'in hayatını kaybettiği kazanın ardından helikopterin parçaları toplandı. 

 Fatih Sultan Mehmet Hastanesi Başhekimi Kaan Gideroğlu, Ünver'in hayatını kaybetmesiyle ilgili gazetecilere açıklama yaptı. Gideroğlu, “Değerli basın mensupları, saat 17.20 sularında acil servisimize 112 aracılığıyla getirilen hastamızın saat 18.50 sularında yapılan bütün tıbbi müdahalelere rağmen canlandırma çabalarına rağmen ne yazık ki kaybettik. Allahtan rahmet diliyoruz. Konuyla ilgili gerekli detaylı bilgilendirmeler gerekirse bakanlığımızca yapılacaktır" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN