Son dakika! İstanbul merkezli 300 askere FETÖ operasyonu

Son dakika! İstanbul merkezli 300 askere FETÖ operasyonu

FETÖ'nün TSK'daki yapılanmasına İstanbul ve Ankara'da düzenlenen operasyonda 341 kişi gözaltına alındı. İstanbul merkezli operasyonda 211'i muvazzaf 300 asker hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 150'si yakalandı. Şüphelilerin örgütün 15 Temmuz darbe girişiminde kullanmadığı, ikinci bir ihanet için yedekte tutuğu FETÖ'cü askerler olduğu öğrenildi. Askerlerin, Üsküdar'daki bir kuruyemişçideki telefonla iletişim sağladığı belirlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen soruşturma kapsamında elde edilen yeni deliller doğrultusunda, TSK'ya sızdığı belirlenen 211'i muvazzaf 300 asker hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

150'Sİ YAKALANDI

Bunun üzerine operasyon başlatan Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 300 şüpheliden 150'si gözaltına alındı. Şüphelilerin işlemleri İstanbul Emniyet Müdürlü Terörle Mücadele Şubesi'nde yürütülecek. 

Hürriyet internet sitesinin haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yaklaşık 1 yıldır yürütülen soruşturma kapsamında Üsküdar’da bir kuruyemişçi dükkanının TSK içerisindeki FETÖ'cü subay ve astsubayların haberleşme için kullanıldığı tespit edildi. 353 subay ve astsubay örgüt imamları ile buradaki telefon üzerinden haberleşiyordu.

Yapılan çalışma sonunda burayı kullananlardan 128'inin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklandığı, 24'ünün itirafçı olduğu, 1'inin ise darbe girişiminde öldüğü tespit edildi. Geriye kalan 200 subay-astsubay ise halen TSK içinde muvazzaf olarak görevdeydi.

Ayıca şüpheliler hakkında arama ve el koyma kararı da bulunuyor. 

ANKARA MERKEZLİ İKİ OPERASYONDA 41 GÖZALTI KARARI

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Savcılığı iki ayrı FETÖ soruşturması kapsamında 41 şüpheli için gözaltı kararı verildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ'nün 'abla' yapılanması içinde görev alan ve Bylock kullandıkları tespit edilen 20 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

2012 yılında yapılan Polis Akademisi Giriş sınavında FETÖ silahlı terör örgütü üyelerinin yazılı sınav öncesinde sınav sorularına erişerek sınav sorularını örgüt üyelerine verdiklerinin tespiti üzerine, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma ve Kamu Kurumu Zararına Dolandırıcılık suçlarından, yürütülen soruşturma ile ilgili olarak, sınav sorularını alarak Polis akademisine yerleşen toplam 269 şüpheli öğrenci hakkında daha önce işlem yapılmış ve haklarında kamu davası açılmıştı.

Devam eden soruşturma kapsamında sınav sorularını sınav öncesinde veren, soruların verilmesine aracılık eden, Polis Akademisine yerleşen öğrencilere mahrem abilik yapan ve bir kısmının da Bylock kullandığı tespit edilen 21 şahsa yönelik Ankara dahil 13 ilde gözaltı kararı verildi.

İSTANBUL/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN