Son dakika: İşte yeni bakanlar kurulu listesi | Başbakan Binali Yıldırım açıkladı

Son dakika: İşte yeni bakanlar kurulu listesi | Başbakan Binali Yıldırım açıkladı

AK Parti’nin olağanüstü kongresinde genel başkan seçilen Binali Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti'nin 65. Hükümeti’ni açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Bakanlar Kurulu listesini sunduktan sonra kabinesini açıklayan Binali Yıldırım'ın listesinde sürprizler dikkat çekti. Recep Akdağ 3 yıl aradan sonra yeniden Sağlık Bakanı olurken Çevre Bakanlığı'na Mehmet Özhaseki getirildi. Merakla beklenen ekonomi kurmayı ise değişmedi. Mehmet Şimşek, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı oldu. Binali Yıldırım'ın Ulaştırma Bakanlığı koltuğuna Ahmet Arslan getirildi. Süleyman Soylu, yerini korudu. Ekonomi Bakanlığı görevi ise Nihat Zeybekçi'nin oldu. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ise yeni kabinede görev almadı.

KARAR HABER - SON DAKİKA

AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım saat 10.30 sıralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmek üzere Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na giriş yaptı. Sivil plakalı araçla Beştepe'ye gelen Yıldırım yeni kabine listesini Erdoğan'ın onayına sundu. Onay alan kabine listesi Binali Yıldırım tarafından açıklandı.

16-05/24/1.jpeg

Yeni listede Yalçın Akdoğan yer almadı. Merak edilen isimlerden Mehmet Şimşek kabinedeki yerini korudu. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirildi. Milli Savunma Bakanlığı ise Fikri Işık’a verildi. Berat Albayrak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak devam edecek.

Kayseri Milletvekili Mehmet Özhasaki de Çevre Bakanı olarak yeni kabinede yer aldı. Başbakan olan Binali Yıldırım'ın Ulaştırma Bakanlığı koltuğuna ise Ahmet Arslan getirildi. Süleyman Soylu da yerini koruyan isimler arasında yer aldı. Ekonomi Bakanlığı görevi ise Nihat Zeybekçi'nin.

BAKANLAR KURULU LİSTESİ AÇIKLANDI

İşte yeni kabine;

Başbakan: Binali Yıldırım

Başbakan Yardımcısı: Nurettin Canikli

Başbakan Yardımcısı: Mehmet Şimşek

Başbakan Yardımcısı: Numan Kurtulmuş

Başbakan Yardımcısı: Tuğrul Türkeş

Başbakan Yardımcısı: Veysi kaynak

Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ

Avrupa Birliği Bakanı: Ömer Çelik

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Fatma Betül Sayan Kaya

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Faruk Özlü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Süleyman Soylu

Çevre ve Şehircilik Bakanı: Mehmet Özhaseki

Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu

Ekonomi Bakanı: Nihat Zeybekçi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Berat Albayrak

Gençlik ve Spor Bakanı: Akif Çağatay Kılıç

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Faruk Çelik

Gümrük ve Ticaret Bakanı: Bülen Tüfenkci

İçişleri Bakanı: Efkan Ala

Kalkınma Bakanı: Lütfü Elvan

Kültür ve Turizm Bakanı: Nabi Avcı

Maliye Bakanı: Naci Ağbal

Millî Eğitim Bakanı: İsmet Yılmaz

Millî Savunma Bakanı: Fikri Işık

Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu

Sağlık Bakanı: Recep Akdağ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Ahmet Arslan

Yıldırım, kabinesinin açıklanmasının ardından, Meclis’te Genel Başkan ve Başbakan sıfatıyla ilk grup toplantısını yapacak, ardından da MYK’yı açıklayacak. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, dün yapılan AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi'nde bin 405 delegenin oyunu alarak genel başkan seçilmişti.

Başbakan Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a istifasını sunmasının ardından, Erdoğan, 65. Hükümeti kurma görevini Binali Yıldırım'a vermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN